Ciocanele de pui cu dovlecei, vinete si rosii

de Panacris in Pui, 31 Iul 2012 | 5044 vizualizari

 

O cina imparateasca!:)

 

INGREDIENTE

  • ciocanele de pui 6 bucati,
  • vin rosu sec 100 ml,
  • dovlecei 3 bucati,
  • vinete 1 bucata,
  • rosii 1 bucata,
  • sare iodata,
  • ulei de masline,
  • mirodenii mediteraneene
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu dovlecei, vinete si rosii:

Ciocanelele se spala, se curata de eventualele pene:), se cresteaza, se asezoneaza de sare si miordenii.

Se incinge tigaia doubleta, se pun ciocanelele condimentate, se lasa cca. 10 minute pe fiecare parte, apoi se adauga viunl rosu si se mai lasa cca. 5 minute la foc mediu, pentru a se fragezi.

Intre timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la prajit in Fripteuza de la Moulinex, cu o lingura de ulei de masline, cca.  30 de minute. Vanata se taie in doua pe lungime, se sareaza, se lasa cca. 5 minute, apoi se stoarce de zeama lasata. Se taie felii si se adauga la dovlecei, asezonandu/se cu mirodenii mediteraneene ( sare iodata, oregano, usturoi, rozmarin). Apoi se adauga rosiile taiate fideluta, se mai lasa cca. 10 minute.

Ciocanelele se servesc impreuna cu legumele gratinate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu dovlecei, vinete si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:15

La cina asta imparateasca as participa si eu, ca tare delicios arata!!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:33

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:59

Eu ti-am papat toate legumele...arata delicios!

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor