Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

de simona72 in Pui, 23 Ian 2014 | 6162 vizualizari

 

Pt masa de pranz va invit sa savurati aceste pulpite de pui picante,dulci, fragede, zemoase si cu o garnitura usoara de amestec de orez si ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • pt ciocanele:
  • 1 caserola de 1,5 kg coicanele de pui de la Agricola Bacau
  • fulgi de chili dupa gust(cat doriti de picante)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri zabar brun
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri limonada(facuta in casa din:apa, zeama de lamaie, miere)
  • pt garnitura de orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 500 gr ciuperci brune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de amestec de ierburi de Provence
  • frunzulite de verdeata proaspata pt decor(eu am avut frunze de telina)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune:

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.


Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

cand scoateti tava cu friptura din cuptor, puteti sa o acoperiti cu o folie de aluminiu, ramane mai mult timp calda si se inmoaie partea de deasupra

2

in garnitura de orez puneti condimente si verdeturi dupa gust

3

garnitura se poate face si pe flacara de la aragaz, dar atunci micsorati timpul de fierbere la 10 minute din momentul in care orezul incepe sa fiarba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (29)

Florentina_Cristina 1

24.01.2014, 18:09

diaconta 1

24.01.2014, 23:58

ce apetisant

Panacris 1

16.11.2014, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!