Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

de simona72 in Pui, 23 Ian 2014 | 7033 vizualizari

 

Pt masa de pranz va invit sa savurati aceste pulpite de pui picante,dulci, fragede, zemoase si cu o garnitura usoara de amestec de orez si ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • pt ciocanele:
  • 1 caserola de 1,5 kg coicanele de pui de la Agricola Bacau
  • fulgi de chili dupa gust(cat doriti de picante)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri zabar brun
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri limonada(facuta in casa din:apa, zeama de lamaie, miere)
  • pt garnitura de orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 500 gr ciuperci brune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de amestec de ierburi de Provence
  • frunzulite de verdeata proaspata pt decor(eu am avut frunze de telina)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune:

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.


Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

cand scoateti tava cu friptura din cuptor, puteti sa o acoperiti cu o folie de aluminiu, ramane mai mult timp calda si se inmoaie partea de deasupra

2

in garnitura de orez puneti condimente si verdeturi dupa gust

3

garnitura se poate face si pe flacara de la aragaz, dar atunci micsorati timpul de fierbere la 10 minute din momentul in care orezul incepe sa fiarba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Florentina_Cristina 1

24.01.2014, 18:09

diaconta 1

24.01.2014, 23:58

ce apetisant

Panacris 1

16.11.2014, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor