Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic

de ela in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 24355 vizualizari

 

ceva simplu,rapid,bun si foarte dulce.....

 

INGREDIENTE

  • 500gr lapte praf,
  • 200gr unt,
  • 170ml apa,
  • 600gr zahar(daca nu va place foarte dulce folositi doar 450gr),
  • 50gr cacaoa(daca vreti sa o faceti cu ciocolata),
  • 1/2esenta de rom,
  • fistic,
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic:

Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se adauga cacaoa(daca o folosim),,fisticul si stafidele lasate in esenta de rom cu 30minute inainte,untul lasat la temperatura camerei si taiat bucatele mici,esenta de rom si laptele praf adaugat treptat.Amestec energic si omogenizam bine compozitia.

Se tapeteaza o tava cu folie de prospetime in care se toarna compozitia si se da cateva ore la rece pana se intareste(a mea a fost deja tare in 30minute,am pus-o imediat in frigider).Se portioneaza dupa ce s-a intarit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic-0
Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic-1
Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic-2
Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic-3

COMENTARII (91)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.02.2013, 20:19

hmmmm yammy

iri_iri

iri_iri 1

19.02.2013, 21:09

buna

camelia75

camelia75 1

01.07.2013, 18:58

Aoleu!!!!ce mi-as delecta papile gustative cu o.... tava!)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!