Ciocolată de casă

de adnia in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 1554 vizualizari

 

Cred cu tărie că nu există copil care să nu cunoască gustul minunat al ciocolatei de casă și că nu există bucătărie de gospodină unde să nu se fi preparat nici măcar o dată acest dulce, fie el tradițional, raw-vegan, cu lapte, cu alune, cu mentă, albă sau neagră…și câte și mai câte variante, forme și culori! Când piticul meu m-a rugat să facem ciocolată de casă (musai albă…și musai simplă!), nu am avut cum să nu mă întorc în copilărie și să nu-mi aduc aminte de batoanele acelea dreptunghiulare dulci și iubite de noi, care se vindeau la colț de stradă, impreună cu cocoșeii din zahar ars (phiuuuu, îi mai țineți minte?)

Doamne, ce fericiți eram alergând cu ciocolata în mâini și mâncând-o aproape pe nerăsuflate! Totuși, chiar și astăzi, cu toate că avem la îndemână o întreagă varietate de prăjituri și dulciuri, parcă ciocolata de casă e specială, nu-i așa?

 

INGREDIENTE

  • 425 g zahăr
  • 150 ml apă plată
  • 125 g unt (eu am folosit unt gras, 82% grăsime)
  • 450 g lapte praf (eu am folosit lapte praf integral)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:


Mod de preparare:


Apa și zahărul se pun la fiert, până se leagă siropul : se face proba picăturii pe farfuria rece (se picură puțin sirop pe o farfurie răcită în frigider, iar dacă picăturile rămân frumoase și rotunde, atunci siropul este gata). Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul. Se amestecă bine până când acesta se topește bine, apoi se începe adăugarea laptelui praf, amestecând continuu. După încorporarea întregii cantități de lapte praf, se obține o compoziție păstoasă, care deja poate fi modelată cu mâna.


Acesta este momentul în care ciocolata se așează în forme (ale mele sunt din silicon) și se dau la rece cca. 2 ore. Se desprinde ciocolata cu grijă din mulaje și se servește. Nu-i așa că-i simplu? Așa a spus și băiatul meu!!!


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

12.11.2013, 15:31

Foarte speciala chiar daca nu ma dau in vant dupa ciocolata alba

adnia 1

12.11.2013, 18:38

Alexandra Burz 1

17.12.2013, 11:58

adaugata pe lista de favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa (reteta video)