Ciocolata de casa

de BakeUpArtist in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 792 vizualizari

 

În această perioadă a anului, nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Ca să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă care este pe placul tuturor.   

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf integral
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura extract sau esenta de vanilie
  • 50 g alune prajite
  • 1 lingura stafide
  • 30 g nuci prajite
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul.


Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia.


Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine.


După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă.


Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit, într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

18.12.2016, 18:26

Ce bunaciune!

BakeUpArtist 1

18.12.2016, 19:34

Va multumesc!!

Rocsi 1

18.12.2016, 20:17

Imi place la nebunie ciocolata de casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem