Ciocolata de casa

de BakeUpArtist in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 1992 vizualizari

 

În această perioadă a anului, nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Ca să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă care este pe placul tuturor.   

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf integral
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura extract sau esenta de vanilie
  • 50 g alune prajite
  • 1 lingura stafide
  • 30 g nuci prajite
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul.


Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia.


Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine.


După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă.


Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit, într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

18.12.2016, 18:26

Ce bunaciune!

BakeUpArtist 1

18.12.2016, 19:34

Va multumesc!!

Rocsi 1

18.12.2016, 20:17

Imi place la nebunie ciocolata de casa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool