Ciocolata de casa

de BakeUpArtist in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 865 vizualizari

 

În această perioadă a anului, nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Ca să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă care este pe placul tuturor.   

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf integral
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura extract sau esenta de vanilie
  • 50 g alune prajite
  • 1 lingura stafide
  • 30 g nuci prajite
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul.


Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia.


Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine.


După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă.


Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit, într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

18.12.2016, 18:26

Ce bunaciune!

BakeUpArtist 1

18.12.2016, 19:34

Va multumesc!!

Rocsi 1

18.12.2016, 20:17

Imi place la nebunie ciocolata de casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba