Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Feb 2016 | 4400 vizualizari

 

Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana
  • 1,250 g lapte praf ( cu cat e mai gras cu atat e mai bun)
  • 4 cani zahar ( masura e cana de ceai)
  • 1 cana de apa
  • 150 g cacao
  • 200 g unt cu 70 % grasime
  • 200 g margarina rama
  • 300 g alune de padure
  • 200 g visine din visinata ( fara samburi)
  • 2 fiole de esenta de rom
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata:

Pregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem samburii si le taiem.

Luam o tava si o imbracam cu folie alimentara si asezam o foaie de napolitana, am taiat din foaia de napolitatna ca sa fie fix cat tava in care am pus. Intr-un castron punem laptele praf si-l amestecam cu alunele. Intr-o cratita, amestecam zaharul cu cacaoa si apoi turnam apa, punem cratita pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi tragem de pe foc, adaugam esenta de rom, untul, omogenizam, adaugam si visinele si la final laptele praf si amestecam bine sa se incorporeze laptele praf.

Amestecul obtinut il turnam in tava deja pregatita, turnam un strat nici subtire ,dar nici foarte gros, apoi punem o alta foaie de napolitana, invelim cu folia si venim cu o alta foaie de napolitana si procedam la fel ca prima data, in functie de cata compozitie avem asamblam ciocolata in foi de napolitana. Mie mi-au iesit doua intr-o tava de dimensiuni 35/25 cm si alta intr-o tava mai mica, pe care am facut-o cu trei foi de napolitana. Peste foi se aseaza un fund de dimensiunea tavii apoi se pune o greutate si se lasa pana a doua zi sa se intareasca apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

e bine sa nu puneti tot laptele praf de la inceput, eu am pus initial 1 kg, dar a fost nevoie sa mai plusez, e vorba de calitatea laptelui praf. daca este mai gras e suficient doar 1 kg....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CameliaR 1

04.02.2016, 10:31

Arata minunat ciocolatica ta! Cred ca are un gust minunat!

Bunica 1

04.02.2016, 13:41

Ce bunătate!

Rocsi 1

04.02.2016, 20:02

Pot sa mai zic eu ceva? Da pot...vreau si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de gomboti cu prune la tava