Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Feb 2016 | 1035 vizualizari

 

Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana
  • 1,250 g lapte praf ( cu cat e mai gras cu atat e mai bun)
  • 4 cani zahar ( masura e cana de ceai)
  • 1 cana de apa
  • 150 g cacao
  • 200 g unt cu 70 % grasime
  • 200 g margarina rama
  • 300 g alune de padure
  • 200 g visine din visinata ( fara samburi)
  • 2 fiole de esenta de rom
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata:

Pregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem samburii si le taiem.


Luam o tava si o imbracam cu folie alimentara si asezam o foaie de napolitana, am taiat din foaia de napolitatna ca sa fie fix cat tava in care am pus. Intr-un castron punem laptele praf si-l amestecam cu alunele. Intr-o cratita, amestecam zaharul cu cacaoa si apoi turnam apa, punem cratita pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi tragem de pe foc, adaugam esenta de rom, untul, omogenizam, adaugam si visinele si la final laptele praf si amestecam bine sa se incorporeze laptele praf.


Amestecul obtinut il turnam in tava deja pregatita, turnam un strat nici subtire ,dar nici foarte gros, apoi punem o alta foaie de napolitana, invelim cu folia si venim cu o alta foaie de napolitana si procedam la fel ca prima data, in functie de cata compozitie avem asamblam ciocolata in foi de napolitana. Mie mi-au iesit doua intr-o tava de dimensiuni 35/25 cm si alta intr-o tava mai mica, pe care am facut-o cu trei foi de napolitana. Peste foi se aseaza un fund de dimensiunea tavii apoi se pune o greutate si se lasa pana a doua zi sa se intareasca apoi se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

e bine sa nu puneti tot laptele praf de la inceput, eu am pus initial 1 kg, dar a fost nevoie sa mai plusez, e vorba de calitatea laptelui praf. daca este mai gras e suficient doar 1 kg....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Camelya 1

04.02.2016, 10:31

Arata minunat ciocolatica ta! Cred ca are un gust minunat!

Bunica 1

04.02.2016, 13:41

Ce bunătate!

Rocsi 1

04.02.2016, 20:02

Pot sa mai zic eu ceva? Da pot...vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Frozen yogurt