Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

de diana_k in Prajituri, 14 Oct 2013 | 9403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar,
  • 300 ml apa ,
  • 250 g unt sau margarina ,
  • 500 g lapte praf,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g fistic,
  • 50 g alune de padure
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure:

In primul rand se pregateste o tava mare de 28/38cm pe care o tapetam cu foaie alimtara sau pur si simplu cu o punga taiata. Se face un sirop gros din apa si zahar. Se fierbe pana se ingroasa si bolboroseste bine.


Pentru a fi siguri ca este suficient de legat se picura putin sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca se formeaza bobite si nu se dizolva in apa insemna ca este gata. O alta metoda este urmatoarea: se picura putin sirop pe o farfurioara, daca bobita sta teapana si nu se prelinge siropul este gata...daca nu se mai fierbe putin.


Deci cand siropul este bine legat se pune untul sau margarina (eu am folosit rama) si se lasa la foc mic pana acesta se dizolv, punem si zaharul vanilat.. Se tragem oala de pe foc si se toarna laptele praf tot odata.


Se ameteca rapid...eu folosesc mixerul pregatit din timp. Compozitia se toarna rapid in tava si se presara fisticul si alunele.


Se lasa la rece sau in camara cateva ore bune pana se intareste ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 11:03

arata minunat

RuxyRux 1

15.05.2014, 11:19

Ce splendoare delicioasa!

Giana 1

12.06.2014, 13:31

Ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello