Ciocolata de casa in foi de napolitana

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2013 | 26814 vizualizari

 

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si altfel, ca retetele mele le tot facusem:)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 600 g lapte praf (eu folosesc Aristocrat)
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 500 g zahar
  • 30 g cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc.

Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava.

Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si se adauga peste laptele praf alb, respenctiv cel cu cacao. Se amesteca bine pana la omogenizare.

Pe prima foaie de napolitana se intinde jumatate din ciocolata cu cacao, punem alta foaie de napolitana, apoi jumatate din ciocolata alba, iar alta foaie, ciocolata cu cacao ramasa, alta foaie, ciocolata alba si ultima foaie de napolitana. Trebuie lucrat destul de repede, pana nu se raceste ciocolata.

Nu a fost necesar sa pun nici o greutate peste foi deoarece s-au lipit foarte bine, dar le-am lasat la rece in camara pana a doua zi, pentru ca se taie mai bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga esenta de rom in ciocolata neagra si vanilie in cea alba pentru aroma

2

de asemenea puteti adauga putina nuca tocata in ciocolata neagra si nuca de cocos in cea alba daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

26.12.2013, 23:19

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:21

Wow!!!! si eu am preparat cioco de casa pentru Craciun

Corinuta 1

27.12.2013, 14:40

multumesc Dia!
Pup Ruxy drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu orez expandat