Ciocolata de casa in foi de napolitana

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2013 | 15629 vizualizari

 

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si altfel, ca retetele mele le tot facusem:)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 600 g lapte praf (eu folosesc Aristocrat)
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 500 g zahar
  • 30 g cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc.


Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava.


Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si se adauga peste laptele praf alb, respenctiv cel cu cacao. Se amesteca bine pana la omogenizare.


Pe prima foaie de napolitana se intinde jumatate din ciocolata cu cacao, punem alta foaie de napolitana, apoi jumatate din ciocolata alba, iar alta foaie, ciocolata cu cacao ramasa, alta foaie, ciocolata alba si ultima foaie de napolitana. Trebuie lucrat destul de repede, pana nu se raceste ciocolata.


Nu a fost necesar sa pun nici o greutate peste foi deoarece s-au lipit foarte bine, dar le-am lasat la rece in camara pana a doua zi, pentru ca se taie mai bine.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga esenta de rom in ciocolata neagra si vanilie in cea alba pentru aroma

2

de asemenea puteti adauga putina nuca tocata in ciocolata neagra si nuca de cocos in cea alba daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

diaconta 1

26.12.2013, 23:19

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:21

Wow!!!! si eu am preparat cioco de casa pentru Craciun

Corinuta 1

27.12.2013, 14:40

multumesc Dia!
Pup Ruxy drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa