Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 30 Noi 2019 | 5538 vizualizari

 

Aveam o pofta teribila de ciolan afumat, pentru ca mancam maxim de doua ori pe an si cum mi-am scos aparatul meu preferat sa gatesc ceva in el, Multicooker-ul Crock Pot Express cu gatire sub presiune, am zis ca este momentul sa pregatesc ceva bun. Am vrut sa il prepar intr-un timp scurt, pentru ca se apropia ora pranzului, sa aiba un gust deosebit si sa fie insotit de niste cartofi. A iesit o bunatate de ne-am lins toate degetele! 

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 5 cartofi mari
  • 3 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • ierburi aromatice pentru friptura
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingurita condimente pentru porc
  • 4 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice, condimentele pentru porc si boabele de mustar. Adaugati 4-5 linguri de apa, pentru a subtia amestecul.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Setati functia Brown/Saute, un timp de 5 minute si apasati butonul Start/Stop. Puneti bucatile de rasol, le rumeniti usor pe toate partile. Adaugati 3/4 din sosul pregatit, amestecati si lasati pana se termina tot timpul. Turnati 50 ml de apa si doi catei de usturoi, taiati in sferturi. Apasati functia Meat/Stew, un timp de 20 de minute, presiunea High si butonul Start/Stop. Aveti grija de fie inchisa supapa de aburi! In acest timp curatati cartofii si in taiat in 3 sau in 4, in functie de cat de mari sunt. Turnati peste ei restul de sos, ii amestecati. Cand auziti sonorul aparatului, inseamna ca timpul a expirat. Lasati 5 minute la odihnit, apoi deschideti supapa sa fiti siguri ca a iesit tot aburul. Puneti cartofii, amestecati usor, apoi adaugati ceilalti doi catei de usturoi taiati. Puneti iar capacul, il inchideti, apasati iar functia Meat/Stew, un timp de 15 minute, presiunea High si butonul Start/Stop. Acum nu trebuie decat sa asteptati pana auziti sonorul de final. Cand este gata, il lasati 10 minute la odihnit, deschideti supapa de aburi. Desfaceti capacul si priviti cat de minunat arata totul! Cum nu am pus mult lichid, pentru ca nu mi-am dorit sa iese o tocanita, atat bucatile de ciolan cat si cartofii s-au rumenit usor, iar asta ne-a placut enorm. A iesit atat de minunat preparatul ca trebuia sa il repet curand! Poate fi servit cu salata sau muraturi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune