Ciolan afumat gatit in cidru

de Satisfyyourcravings in Porc, 8 Oct 2017 | 2560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de ciolan afumat (~700 de grame)
  • 1 morcov taiat in sferturi plus 4 morcovi de marime medie, taiati in jumatate longitudinal, apoi in jumatate transversal
  • 1 ceapa mare
  • 2 cuisoare
  • 4 bucati praz
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 tija de telina
  • 1/2 legatura mica de patrunjel, legata cu sfoara
  • 1/2 bouquet garni (4 fire de patrunjel, 1 foie de dafin, 1 crenguta mica de cimbru, legate cu sfoara)
  • 500 ml cidru sau suc de mere
  • 1 lingura zahar brun light (foto) sau Demerara
  • 5 cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat gatit in cidru:

Daca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge. 

Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige cate un cuisor in fiecare jumatate.

Se indeparteaza frunzele de praz, iar partea alba se taie in batoane de 6 cm. Eu am folosit numai frunzele, pentru ca ai mei nu sunt fani ai prazului.

Se adauga ciolanul intr-o oala incapatoare, impreuna cu morcovul taiat in sferturi, ceapa, frunzele de praz, piperul, tija de telina, patrunjelul si bouquet garni. Se adauga cidrul si destula apa rece astfel incat ciolanul sa fie complet acoperit. 

Se aduce la punctul de fierbere, se adauga zaharul si se lasa la fiert, la foc mic spre mediu 1 ora si 20 de minute.

Se indeparteaza bucatile de morcovi, frunzele de praz si patrunjelul si se adauga restul de morcovi. Se lasa la fiert 30 de minute, se adauga partea alba a bucatilor de praz (daca se foloseste) si se mai lasa 20 de minute. 

Se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se pot fierbe in oala cu ciolan sau separat. Eu i-am fiert separat in apa cu sare. 

Se serveste ciolanul pe un platou, inconjurat de legumele fierte.

 

TIPS-URI

1

Apa in care a fiert ciolanul se poate folosi la supa de mazare (reteta urmeaza), risotto sau minestrone

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat gatit in cidru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat in vas roman