Matrai borzoska - snitel unguresc

de mihaelar63 in Porc, 10 Mai 2019 | 232 vizualizari

 

  Am vazut reteta prima data pe siteurile culinare unguresti. Apoi  Ksenya a preparat aceast snitel si mi-a starnit din nou curiozitatea. Am fost intr-un bistro clujean la masa si am consultat meniul din timp. Am comandat Matrai borzoska. Deziluzie totala - era groaznic de prost preparat cu crusta pe margini tare si arsa, restul o clica nu prea identificai cartofii. De ciuda, in urmatoarele zile mi-am preparat singura acasa. Am studiat retetele originale si am trecut la treaba. Traducera la Matrai borzaska este derizorie ceva cu zburlit probabil de la aspectul dat de cartofii razuiti si de cascavalul ras. :D
   "Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa porc
  • 5 cartofi -nu foarte mari
  • 10 linguri de faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 pahar smantana
  • 1 fir usturoi verde -reteta originala prevede catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Apuseni pentru razuit
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Matrai borzoska - snitel unguresc:


  1. Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase.

  2. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele.

  3. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de pe o zi pe alta.

  4. Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Sarati.

  5. Se storc cartofii de excesul de apa.

  6. Ouale se bat spuma si se amesteca cu cartoful razuit si 3-4 linguri de faina alba.

  7. Puneti uleiul la incins.

  8. Fiecare bucata de carne se trece prin faina alba si apoi se pune in palma o lingura cu varf din compozittia cu cartofi.

  9. Asezati carnea si din nou cartofi pe deasupra .Apasati usor si daca mai este nevoie mai puneti cartofi.

  10. Bucatile dde carne astfel impanate se prajesc in baie de ulei la foc potrivit ca sa aiba timp si carnea sa se patrunda.

  11. Amestecati smantana cu usturoi pisat [ cat va place de mullt] si putina sare.

  12. Aceste snitele se servesc calde, unse pe deasupra cu smantana cu usturoi si razuieste din belsug cascaval.

  13. Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez.

  14. Noi am preferat o salata de ardei copti marinati.

 

TIPS-URI

1

Reteta originala prevede usturoi pisat in smantana. Fiind primavara eu am preferat un gust mai delicat folosind usturoi verde.

2

Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez.

3

Noi am preferat o salata de ardei copti marinati.

4

Puteti prepara Matrai Borzoska si cu piept de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Matrai borzoska - snitel unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

11.05.2019, 08:47

Gustos!

Gherca Daniela 1

11.05.2019, 17:18

Ksenya 1

13.05.2019, 10:57

he he ,ma bucur ca ti-a starnit interesul reteta mea. E bun bun snitelul acesta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie