Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Feb 2015 | 1878 vizualizari

 

Asa... cam de doua ori pe an ma prinde pofta de o ciorba acrita cu zeama de la gogosari marinati . Acum i-a venit timpul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 cana mazare verde[ congelata ]
  • 1 cana ciuperci taiate
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana gogosari marinati
  • 1/2 cana zeama acra de la gogosarii marinati -http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-otet-66070.html
  • 50 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci:


  1. Legumele se curata si se spala .

  2. Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min.

  3. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa .

  4. Dupa 15 minute cand morcovul incepe sa se patrunda se pune mazarea , ciupercile si gogosarii marinati taiati patrate .

  5. Mai lasati sa dea un clocot [ 15 min].

  6. Dregeti ciorba cu smanatana si serviti-o cu patrunjel verde tocat .

  7. Daca va place mai acra adaugati mai multa zeama de la gogosari .

 

TIPS-URI

1

Zeama acra de la gogosatii marinati va conferi ciorbei , gust de iute si acreala .

2

Atentie la cantitatea de sare folosita daca zeama de la gogosari este si foarte sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

07.02.2015, 08:23

Dia stie

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:19

Hop si eu!!

mihaelar63 1

07.02.2015, 09:35

Xandrine esti binevenita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac de post