Ciorba acrisoara de legume a la grec

de merisor in Supe/Ciorbe, 14 Iul 2012 | 99256 vizualizari

 

Haideti sa ne degresam cu o ciorba de sezon....dupa atata carne si dulciuri cred ca prinde bine. Eu de obicei fac mancarurile pentru 2 zile, iar ciorba asta am facut-o consistenta, azi mancam mai mult zeama, iar maine pasez legumele si o transform in supa-crema pe care o vom manca cu crutoane.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu Kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina si cateva frunze
  • 3 cartofi medii
  • 5 rosii
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura otet
  • putin ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acrisoara de legume a la grec:

Se toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete.


Se lasa la fiert pana se patrund cartofii, apoi se amesteca smantana cu oul si otetul si se pun in ciorba. Dupa ce se stinge focul se pune si patrunjelul tocat si se acopera oala cateva minute pentru a nu se evapora aroma de patrunjel.


 

TIPS-URI

1

Am invatat ca daca vreau sa se mentina cartofii mai tari si sa nu se sfarme, trebuie sa pun rosiile inaintea lor si nu invers.

2

Eu si la aceasta ciorba folosesc in loc de sare, delicat sau vegeta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acrisoara de legume a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

elena96 1

16.01.2014, 09:12

eu gatesc fara vegeta ,delikat si altele si este mult mai bine

merisor 1

16.01.2014, 09:40

Elena, bine faci!!!
De aproximativ un an am renuntat si eu la vegeta si delikat

Li_ana 1

09.05.2014, 15:46

ati incercat vreodata o ciorba de legume acrita cu zer de la branza?! este delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba dobrogeana de pasare a' la grec