Ciorba acrisoara de legume a la grec

de Merisor in Supe/Ciorbe, 14 Iul 2012 | 151273 vizualizari

 

Haideti sa ne degresam cu o ciorba de sezon....dupa atata carne si dulciuri cred ca prinde bine. Eu de obicei fac mancarurile pentru 2 zile, iar ciorba asta am facut-o consistenta, azi mancam mai mult zeama, iar maine pasez legumele si o transform in supa-crema pe care o vom manca cu crutoane.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu Kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina si cateva frunze
  • 3 cartofi medii
  • 5 rosii
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura otet
  • putin ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acrisoara de legume a la grec:

Se toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete.

Se lasa la fiert pana se patrund cartofii, apoi se amesteca smantana cu oul si otetul si se pun in ciorba. Dupa ce se stinge focul se pune si patrunjelul tocat si se acopera oala cateva minute pentru a nu se evapora aroma de patrunjel.

TIPS-URI

1

Am invatat ca daca vreau sa se mentina cartofii mai tari si sa nu se sfarme, trebuie sa pun rosiile inaintea lor si nu invers.

2

Eu si la aceasta ciorba folosesc in loc de sare, delicat sau vegeta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acrisoara de legume a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

elena96 1

16.01.2014, 09:12

eu gatesc fara vegeta ,delikat si altele si este mult mai bine

Merisor 1

16.01.2014, 09:40

Elena, bine faci!!!
De aproximativ un an am renuntat si eu la vegeta si delikat

Li_ana 1

09.05.2014, 15:46

ati incercat vreodata o ciorba de legume acrita cu zer de la branza?! este delicioasa!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu dovlecei si loboda