Ciorba alba de perisoare

de Zamfira in Ciorbe, 29 Sep 2012 | 4164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 telina
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean proaspat
  • otet, sare
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina

pentru perisoare: 500 g carne tocata 100 g ciuperci 100 g orez 1 ou 1 ceapa tocata marunt sare, piper

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de perisoare:

Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare).

Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba pregatim perisoarele (bilute mici de carne). Amestecam toate ingredientele de mai sus (ciupercile trebuie tocate foarte marunt, orezul spalat). Adaugam perisoarele in apa care fierbe impreuna cu legumele, mai adaugam sare si legatura de leustean verde tocat marunt.

Dupa ce au fiert legumele si perisoarele oprim fierberea pentru a adauga otet , bors sau zeama de lamaie. Separat amestecam smantana cu faina adaugand putin cate putin din zeama fierbinte, apoi o turnam in ciorba. Lasam ciorba sa mai dea odata in clocot.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba alba de perisoare-0
Ciorba alba de perisoare-1
Ciorba alba de perisoare-2
Ciorba alba de perisoare-3

COMENTARII (28)

Panacris

Panacris 1

02.12.2012, 17:56

Zamfira, gata, am "procesat-o" si eu!

Zamfira

Zamfira 1

02.12.2012, 18:09

Ma bucur, e una din preferatele mele...sa va fie de bine!!!!!!!

babi5

babi5 1

10.06.2013, 13:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!