Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

de mirela0911 in Ciorbe, 17 Dec 2017 | 3951 vizualizari

 

E o ciorba care se prepara repede si e tare gustoasa. 
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 pastarnac
  • 2-3 lg ulei
  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 galbenus
  • 200 g smantana
  • 2 lg otet cu tarhon
  • 2-3 frunze de tarhon
  • 100 g kaizer afumat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu kaizer afumat:

Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua.


Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit 1-2 minute apoi se adauga si ceapa. Se lasa putin impreuna apoi se stinge cu 3 litri de apa. Se pune si cealalta jumatate de ceapa intreaga si pastarnacul intreg. Se acopera oala si se lasa sa fiarba.


Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie cubulete potrivite sau dupa preferinte. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga cartofii, se sareaza dupa gust, se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba in continuare.


Cand sunt fierti cartofii se stinge focul si se indeparteaza bucata de ceapa care a fost pusa intreaga. Din cand in cand se amesteca cu un polonic pentru a se tempera.


Kaizerul se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie la foc mic sa se prajeasca. Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc bine si devin usor crocante.


Galbenusul de ou se amesteca cu smantana, se toarna din ciorba peste smantana pentru a ajunge cat de cat la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi se toarna in oala, peste ciorba, amestecand usor.


Se adauga cele 2 lg cu otet cu tarhon (sau dupa gust) si cateva frunzulite de tarhon. Se amesteca apoi se adauga si feliutele crocante de kaizer.


Se serveste cu ardei iute.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a nu se aduna smantana, aceasta trebuie sa fie de calitate si sa se tempereze cu lichidul din ciorba inainte de a fi turnata in oala.

2

Se poate acri si cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

21.12.2017, 08:37

o minune

Rahela Velicu 1

22.12.2017, 19:08

Ancutsa 1

06.04.2019, 14:56

Ce ciorbita gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi si pastarnac cu smantana