Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Mai 2013 | 29863 vizualizari

 

O supa de cartofi cu smantana simplu de preparat care noua ne place mult . Fiind o ciorba din zona o prezint cu drag intr-una din farfuriile traditionale mostenita de la bunica !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 os afumat de porc [ de casa]
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel nou radacina
  • 2 morcovi noi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 50 ml bulion rosii
  • 200 ml smantana
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 linguri otet mere
  • piper
  • sare[optional ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat:

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere).

Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit.

Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun si ei la fiert .In maximum 15 -20 minute toate legumele sunt deja gata fierte .

Amestecati bulionul cu smanatana intr-un bol si diluati cu zeama calda de la supa .Daca turnati zeama amestecand, smantana nu va face cocoloase .

Dati focul mai mic si turnati smantana cu bulion , amestecand .

Taiati marunt verdeturile , prima data puneti ceapa si usturoiul ,apoi frunzele verzi.

Osul se scoate separat si daca inca nu a dat nimeni atacul la el :)) il curatati de carne iar bucatelele salvate le puneti inapoi in ciorba .

Eu am acrit cu otet de mere suplimentar .

Piparati , sarati doar daca e nevoie .Serviti cu ardei iute si ceapa verde .

TIPS-URI

1

Atentie !!!! Afumatura este sarata , s-ar putea sa nu mai fie nevoie in reteta de alta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu aripi de pui si leustean