Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

de MotanLaOale in Ciorbe, 29 Mar 2016 | 5152 vizualizari

 

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 400g fasole boabe
  • 400g scaricica afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 5 fire ceapa verde
  • 50ml ulei
  • 2 limguri pasta de tomate
  • 1 galgenus
  • 200ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura tarhon in otet
  • 1 legatura marar
  • sare
  • pipre
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de fasole boabe:

Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata.


Scaricica se taie fasii.


In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1 ora.


Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau se toaca marunt.


Intr-o oala mai mare se pune uleiul, legumele si se calesc 3-4 minute.


Se pune apa, sare, piper si se lasa la fiert.


Se scoata fasolea si afumatura din oala sub presiune si se pune peste legumele puse la fiert cu zeama in care au fiert cu tot.


Eu am scos si oasele de la afumatura.


Se fierbe in continuare 15-20 minute sa fie toate legumele fierte.


Se adauga pasta de tomate, tarhonul si se mai fierbe 5-10 minute.


Intr-un castron mai mare se amesteca smantana cu faina si galbenusul.


Se adauga 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana si se amesteca.


Se toarna smantana in oala amestecand continuu.


Se potriveste de sare si piper.


Se adauga mararul tocat, se mai da un clocot si este gata.


Se mananca cu ceapa rosie obligatoriu.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

03.04.2016, 22:22

Are tot ce-i trebuie

RuxyRux 1

03.04.2016, 22:29

Ce nebunie

MotanLaOale 1

03.04.2016, 23:16

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata creata cu bacon