Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

de MotanLaOale in Ciorbe, 29 Mar 2016 | 3290 vizualizari

 

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 400g fasole boabe
  • 400g scaricica afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 5 fire ceapa verde
  • 50ml ulei
  • 2 limguri pasta de tomate
  • 1 galgenus
  • 200ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura tarhon in otet
  • 1 legatura marar
  • sare
  • pipre
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de fasole boabe:

Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata.


Scaricica se taie fasii.


In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1 ora.


Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau se toaca marunt.


Intr-o oala mai mare se pune uleiul, legumele si se calesc 3-4 minute.


Se pune apa, sare, piper si se lasa la fiert.


Se scoata fasolea si afumatura din oala sub presiune si se pune peste legumele puse la fiert cu zeama in care au fiert cu tot.


Eu am scos si oasele de la afumatura.


Se fierbe in continuare 15-20 minute sa fie toate legumele fierte.


Se adauga pasta de tomate, tarhonul si se mai fierbe 5-10 minute.


Intr-un castron mai mare se amesteca smantana cu faina si galbenusul.


Se adauga 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana si se amesteca.


Se toarna smantana in oala amestecand continuu.


Se potriveste de sare si piper.


Se adauga mararul tocat, se mai da un clocot si este gata.


Se mananca cu ceapa rosie obligatoriu.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

03.04.2016, 22:22

Are tot ce-i trebuie

RuxyRux 1

03.04.2016, 22:29

Ce nebunie

MotanLaOale 1

03.04.2016, 23:16

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi cu costita afumata