Ciorba de varza cu afumatura - luscos

de mihaelar63 in Ciorbe, 7 Mar 2010 | 15771 vizualizari

 

prin ardeal toata lumea cunoaste ciorba de varza sub denumirea de luscos denumire ce vine din ungureste .sotul meu este todeauna incantat cand ii fac asa ceva . va prezint cu drag ciorba in una din farfuriile mele ramase de la bunica .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr costita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu mic
  •  500 gr varza verde 
  • 1 lingura  pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • codite de praz
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion [ aprox 200 ml ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu afumatura - luscos:

  1. legumele se curata si se spala .
  2. costita se lasa la desarat in apa rece .
  3. intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit , ceapa maruntita , boia , pasta de ardei , cimbru si marar.
  4. dupa 15 min de fierbere se pune si varza taiata fideluta .
  5. dupa inca 15 min se incearca daca legumele sunt fierte , se amesteca faina cu bulionul si putina apa , se adauga la ciorba si se mai lasa 5 minute la fiert.
  6. se da gust cu piper , se presara codite de praz taiate marunt .
  7. se serveste cu ceapa verde , ardei iute si ridichi rosii .

TIPS-URI

1

cine doreste poate servi si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura - luscos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

08.03.2010, 08:45

Excelent arata chiar nu am facut de o suta de ani ciorba asta o si pun la favorite

Oana 1

08.03.2010, 19:12

Mmm, ce bunaaa! nu am mancat niciodata...nici prin Ardeal n-am fost Nu se face ciorba acra? si costita nu e afumata, nu?

mihaelar63 1

08.03.2010, 21:46

oana , costita e afumata [ am pus-o la desarat sia apoi i-am dat un clocot , am aruncat apa si abia apoi am pus in ciorba ]. eu acresc cu bulion sau lamaie , n-am invatat cu bors .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors de somn