Ciorba cu burta de vita

de mihaelar63 in Ciorbe, 31 Ian 2015 | 4528 vizualizari

 

Am trecut de faza in care ma mandream ca stiu sa fac cea mai buna ciorba de burta - asa cum scrie la carte . Acum caut variatii pe aceiasi tema mai putin calorice .Mai simplu si mai rapid de gatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta vita fideluta prefiarta
  • 1 os de vita
  • 2 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 2 ardei iuti[ rosu si verde
  • 1 ceaparosie
  • 1 lamaie -zeama
  • 4 catei usturoi
  • 300 ml smantana
  • 1 varf cutit turmeric [ curcuma] pudra
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu burta de vita:

  1. Curatati legumele .
  2. Se pune la fiert osul ,  morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea .
  3. Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat.
  4. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga si turmericul care-i da o frumoasa culoare galbuie si se pune in ciorba .
  5. La sfarsit se scote ceapa se da iuteala cu ardei iute taiat rondele . Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust .
  6. Serviti ciorba fierbinte cu ardei iute verde sau murat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta "a la Dana"