Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2013 | 7402 vizualizari

 

Ciorbita asta cu zeama de varza acra sau moare cum ii mai zicem pe aici este sora buna cu cea de burta . Daca vrei o ciorba de reveneala dupa un ,, efort '' considerabil , aceasta este cea mai potrivita . Credeti-ma , cei ,, vizati '' va vor fi recunoscatori !!!De obicei prajesc putin legumele si ceapa pentru a se pregati mai repede , dar de data aceasta am ales preparare mai ,, light''.:) doar prin fierbere . Tin minte de pe vremea bunicilor ca-i ziceam ,, Zeama de moare '' .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 500 gr carnat afumat [ de casa ]
  • 2-3 linguri orez
  • 200 gr smantana 12%grasime
  • 1 ,5 l zeama varza acra[ moare]
  • cimbrisor , praz pentru decor
  • ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]:

Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa .


Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele .


Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o scoateti cu o spumiera sau o sita deasa mica .


Diluati smantana cu zeama de moare si o adaugati peste legume si carnati .


Cine doreste mai picant poate pune si rondele de ardei iute .


Serviti ciorbita calda presarat cu verdeata , cimbru, marar, praz, patrunjel , dupa preferinte .


 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu afumatura , sau cu carne de porc .

2

Nu este nevoie de sare . este suficienta cea din moare si carnat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

jolygina 1

08.02.2013, 04:34

super

alba_zori 1

04.03.2013, 16:50

foarte buna ciorbita!

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 12:27

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles