Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Ciorbita asta cu zeama de varza acra sau moare cum ii mai zicem pe aici este sora buna cu cea de burta . Daca vrei o ciorba de reveneala dupa un ,, efort '' considerabil , aceasta este cea mai potrivita . Credeti-ma , cei ,, vizati '' va vor fi recunoscatori !!!De obicei prajesc putin legumele si ceapa pentru a se pregati mai repede , dar de data aceasta am ales preparare mai ,, light''.:) doar prin fierbere . Tin minte de pe vremea bunicilor ca-i ziceam ,, Zeama de moare '' .
Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa .
Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele .
Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o scoateti cu o spumiera sau o sita deasa mica .
Diluati smantana cu zeama de moare si o adaugati peste legume si carnati .
Cine doreste mai picant poate pune si rondele de ardei iute .
Serviti ciorbita calda presarat cu verdeata , cimbru, marar, praz, patrunjel , dupa preferinte .
1
Se poate prepara si cu afumatura , sau cu carne de porc .
2
Nu este nevoie de sare . este suficienta cea din moare si carnat .
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult