Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2013 | 6806 vizualizari

 

Ciorbita asta cu zeama de varza acra sau moare cum ii mai zicem pe aici este sora buna cu cea de burta . Daca vrei o ciorba de reveneala dupa un ,, efort '' considerabil , aceasta este cea mai potrivita . Credeti-ma , cei ,, vizati '' va vor fi recunoscatori !!!De obicei prajesc putin legumele si ceapa pentru a se pregati mai repede , dar de data aceasta am ales preparare mai ,, light''.:) doar prin fierbere . Tin minte de pe vremea bunicilor ca-i ziceam ,, Zeama de moare '' .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 500 gr carnat afumat [ de casa ]
  • 2-3 linguri orez
  • 200 gr smantana 12%grasime
  • 1 ,5 l zeama varza acra[ moare]
  • cimbrisor , praz pentru decor
  • ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]:

Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa .

Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele .

Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o  scoateti cu o spumiera sau o sita deasa  mica .

Diluati smantana cu zeama de moare si o adaugati peste legume si carnati .

Cine doreste mai picant poate pune si rondele de ardei iute .

Serviti ciorbita calda presarat cu verdeata , cimbru, marar, praz, patrunjel , dupa preferinte .

 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu afumatura , sau cu carne de porc .

2

Nu este nevoie de sare . este suficienta cea din moare si carnat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

jolygina 1

08.02.2013, 04:34

super

alba_zori 1

04.03.2013, 16:50

foarte buna ciorbita!

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 12:27

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L