Ciorba cu carne de miel

de anca_rm in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2020 | 237 vizualizari

 

Azi va aduc o reteta de ciorba de miel acrisoara. Carnea de miel este foarte moale si gustoasa,In general cumparam miel care cantareste viu mai mult de 15 kg si care a fost crescut intr-un mediu cat mai natural.Pregatesc din carnea proaspata drob,ciorba,friptura pentru masa de Paste ,iar restul il congelez in vid. Anul acesta am pregatit aceasta ciorba cu multe legume, fara smantana usor acrisoara.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare, coaste)
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1/4 telina mare
  • 4 cartofi
  • 100 gr mazare
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii sau bullion (200 ml)
  • 2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale
  • frunze de leusetean
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2,5 litri apa fierbinte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carne de miel:

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.


Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina. Le calim pana prind putina culoare, se rumenesc.


Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai mari, dupa cum doriti. Amestecam de cateva ori si turnam apa fierbinte. Va incepe foarte repede sa fiarba.


Lasam sa fiarba circa 20 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul.


In timp ce fierbe noi decojim rosiile (le tinem putin in apa fierbinte ca sa se decojeasca mai usor ),l e taiem si pe ele cat mai marunt. Adaugam in ciorba mazarea (congelata am avut eu) si rosiile.


Lasam sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte legumele si carnea .


Cand sunt fierte adaugam borsul si gustam. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Mai lasam sa mai clocoteasca de cateva ori.


Frunzele de leustean si patrunjel le tocam marunt si le adaugam in ciorba.


P.S Daca doriti, carnea de miel se poate opari inainte sa fie pusa in ciorba. Pentru asta puneti la fiert apa si cand apa fierbe punem carnea de miel. Oprim focul si lasam cateva minute. Se strecoara si se pune carnea direct in ciorba fierbinte.


Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

20.06.2020, 18:50

Rocsi 1

21.06.2020, 18:58

mihaelar63 1

13.07.2020, 07:03

O ciorbita foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miel cu usturoi si otet balsamic