Ciorba cu galuste asiatice

de _Alina_ in Ciorbe, 18 Mar 2015 | 1209 vizualizari

 

V-am mai povestit ca a inceput sa-mi placa sa gatesc ciorbe si sa le si mananc, pana la urma pofta vine mancand nu-i asa?! :)) Ei bine, m-am gandit si m-am pregatit sufleteste pentru a incerca ceva asiatic, dar cu influente neaose. Zis si facut, am gatit, am aranjat masa si m-am prezentat in fata "juratilor" borsari cu inima cat un purice crezand ca am dat-o-n bara pe romaneste. :)) Ei bine, m-am inselat. Le-a placut atat de mult incat pe loc si-au programat al doilea rand de ciorba.
Aceste galuste se prepara de obicei cu un mix de carne de porc si creveti, si cu multe arome asiatice, insa eu le-am adaptat la ce se gaseste pe la noi. :)

 

INGREDIENTE

  • Ciorba:
  • 4 l apa
  • 1 morcov mare(150g curatat)
  • 1 ceapa potrivita (70 g curatata)
  • 150 g gogosar/ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei de masline
  • 600 ml bors umplut
  • o bucata de ghimbir
  • Aluat galuste:
  • 400 g faina de grau
  • 150 ml apa rece
  • 1 lgt sare grunjoasa
  • Umplutura galuste:
  • 800 g carne slaba manzat (tocata)
  • 1 ceapa potrivita (80g, dupa ce a fost curatata)
  • 1 lgt rasa ghimbir pudra
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1/4 lgt chimen pudra
  • 1/8 lgt piper cayenne
  • 1 lgt rasa sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 3lgt ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galuste asiatice:

Ciorba:


Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb legumele pregateste aluatul si umplutura. Nu uita sa scoti ceapa din supa dupa ce a fiert.


Aluat si umplutura:


1. Pune faina intr-un vas, dizolva sarea in apa rece si toarna amestecul peste faina. Invarte cu o lingura pana cand se absoarbe toata apa, apoi framanta-l manual pana cand obtii un aluat omogen. Daca este necesar mai adaugati apa, respectiv faina cat sa ajungeti la consistenta dorita. Lasati-l deoparte pana cand pregatiti umplutura.


2. Pentru umplutura pune intr-un vas carnea, condimentele, ceapa taiata marunt, uleiul si patrunjelul uscat si amesteca-le bine.


Asamblare si fierbere:


1. Ruleaza aluatul si taie-l in bucati egale (fiecare bucata cu greutatea de 20g), roteste fiecare bucata astfel incat sa obtii o biluta, apoi intinde fiecare bila atat cat iti permite.


2. Ia cate o lingura de umplutura, si pune-o in mijlocul foii de aluat apoi pliaza-i marginile. Procedeaza asa pana cand termini tot aluatul. Gasiti AICIun filmulet care arata 7 moduri de impachetare a galustelor.


3. Termini de facut toate galustele apoi le dai drumul usor in supa fierbinte, dupoa fiecare galusca adaugata invarti usor in supa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.


4. Lasi galustele la fiert 20 de minute, adaugi borsul (infierbantat separat) peste supa si mai lasi sa fiarba inca 15-20 minute.


5. Opresti focul, adaugi uleiul de masline si o bucata (cam cat degetul mare) de ghimbir proaspat.


S-aveti pofta!



 

TIPS-URI

1

daca vi se parea prea multa munca cu impartitul si cantaritul aluatului, atunci puteti sa-l impartiti in doua, sa intindeti cat puteti de bine fiecare bucata si sa decupati cerculete cu ajutorul unei cani. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galuste asiatice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

19.03.2015, 19:03

super

adry88 1

30.03.2015, 21:06

jolygina 1

06.04.2015, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc