Ciorba cu galuste asiatice

de _Alina_ in Ciorbe, 18 Mar 2015 | 1043 vizualizari

 

V-am mai povestit ca a inceput sa-mi placa sa gatesc ciorbe si sa le si mananc, pana la urma pofta vine mancand nu-i asa?! :)) Ei bine, m-am gandit si m-am pregatit sufleteste pentru a incerca ceva asiatic, dar cu influente neaose. Zis si facut, am gatit, am aranjat masa si m-am prezentat in fata "juratilor" borsari cu inima cat un purice crezand ca am dat-o-n bara pe romaneste. :)) Ei bine, m-am inselat. Le-a placut atat de mult incat pe loc si-au programat al doilea rand de ciorba.
Aceste galuste se prepara de obicei cu un mix de carne de porc si creveti, si cu multe arome asiatice, insa eu le-am adaptat la ce se gaseste pe la noi. :)

 

INGREDIENTE

  • Ciorba:
  • 4 l apa
  • 1 morcov mare(150g curatat)
  • 1 ceapa potrivita (70 g curatata)
  • 150 g gogosar/ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei de masline
  • 600 ml bors umplut
  • o bucata de ghimbir
  • Aluat galuste:
  • 400 g faina de grau
  • 150 ml apa rece
  • 1 lgt sare grunjoasa
  • Umplutura galuste:
  • 800 g carne slaba manzat (tocata)
  • 1 ceapa potrivita (80g, dupa ce a fost curatata)
  • 1 lgt rasa ghimbir pudra
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1/4 lgt chimen pudra
  • 1/8 lgt piper cayenne
  • 1 lgt rasa sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 3lgt ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galuste asiatice:

Ciorba:

Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb legumele pregateste aluatul si umplutura. Nu uita sa scoti ceapa din supa dupa ce a fiert.

 Aluat si umplutura:

1. Pune faina intr-un vas, dizolva sarea in apa rece si toarna amestecul peste faina. Invarte cu o lingura pana cand se absoarbe toata apa, apoi framanta-l manual pana cand obtii un aluat omogen. Daca este necesar mai adaugati apa, respectiv faina cat sa ajungeti la consistenta dorita. Lasati-l deoparte pana cand pregatiti umplutura.

2. Pentru umplutura pune intr-un vas carnea, condimentele, ceapa taiata marunt, uleiul si patrunjelul uscat si amesteca-le bine.  

  Asamblare si fierbere:

1. Ruleaza aluatul si taie-l in bucati egale (fiecare bucata cu greutatea de 20g), roteste fiecare bucata astfel incat sa obtii o biluta, apoi intinde fiecare bila atat cat iti permite.

2. Ia cate o lingura de umplutura, si pune-o in mijlocul foii de aluat apoi pliaza-i marginile. Procedeaza asa pana cand termini tot aluatul. Gasiti AICIun filmulet care arata 7 moduri de impachetare a galustelor.

3. Termini de facut toate galustele apoi le dai drumul usor in supa fierbinte, dupoa fiecare galusca adaugata invarti usor in supa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. 

4. Lasi galustele la fiert 20 de minute, adaugi borsul (infierbantat separat) peste supa si mai lasi sa fiarba inca 15-20 minute. 

5. Opresti focul, adaugi uleiul de masline si o bucata (cam cat degetul mare) de ghimbir proaspat.

 S-aveti pofta!

 

 

 

TIPS-URI

1

daca vi se parea prea multa munca cu impartitul si cantaritul aluatului, atunci puteti sa-l impartiti in doua, sa intindeti cat puteti de bine fiecare bucata si sa decupati cerculete cu ajutorul unei cani. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galuste asiatice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu galuste asiatice-0
Ciorba cu galuste asiatice-1
Ciorba cu galuste asiatice-2
Ciorba cu galuste asiatice-3
Ciorba cu galuste asiatice-4
Ciorba cu galuste asiatice-5
Ciorba cu galuste asiatice-6
Ciorba cu galuste asiatice-7
Ciorba cu galuste asiatice-8
Ciorba cu galuste asiatice-9
Ciorba cu galuste asiatice-10

COMENTARII (19)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.03.2015, 19:03

super

adry88

adry88 1

30.03.2015, 21:06

jolygina

jolygina 1

06.04.2015, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53