Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

de Ina in Ciorbe, 1 Ian 2018 | 7962 vizualizari

 

Dupa atatea zile cu mancaruri grele, ne-am inceput ziua cu aceasta ciorbita delicioasa . Portii duble, evident :))

 

INGREDIENTE

  • 8-10 bucati oase de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1/2 capatana mica de telina
  • 1/4 varza mica cruda
  • 1 ceasca cu boabe de mazare
  • 1 litru suc de rosii
  • 1 litru zeama de varza acra
  • leustean maruntit
  • piper
  • boia afumata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata:

Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata.

Am curatat legumele, le-am spalat si tocat cubulete ( mai putin mazarea :))  ).

Cand in oala in care fierbeau oasele nu s-a mai ridicat spuma, am adaugat legumele ( mai intai ceapa, morcovul , telina si ardeiul, iar mai tarziu si varza impreuna cu boabele de mazare congelata ) si am lasat sa fiarba totul la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat.

Am adaugat in oala sucul de rosii, iar dupa inca 10 minute am turnat zeama de varza acra. Dupa inca 2-3 minute de clocotit, am oprit focul si am condimentat ciorba cu o lingurita de boia de ardei afumata, un praf de piper si frunze de leustean uscat. 

 

TIPS-URI

1

Pentru gustul de sare luati in calcul ca si zeama de varza contine sare, astfel ca la fiert nu trebuie sa exagerati cu sarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

03.01.2018, 16:05

Ce bunătate!

dantes 1

08.01.2018, 17:08

Buna!

UrsanMihaela 1

24.01.2018, 11:16

imi place ciorbita de oase de porc acrita cu zeama de varza, e o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter