Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)
Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda.
Acoperim si lasam sa fiarba.
Intre timp preparam perisoarele. Amestecam carnea de porc cu cea ce vita, potrivim de sare, piper, adaugam oul, pesmetul, patrunjelul tocat marunt, ceapa (eu am tocat-o la robot) si orezul. Amestecam totul bine.
In alt vas punem apa rece. Cu mainile umezite incepem sa modelam perisoare de forma unei nuci. Procedam asa cu toata comozitia.
Cand sunt gata toate le punem cu grija in oala in care fierb legumele. Lasam la fiert aproximativ 30 minute, apoi adaugam pasta de ardei si bulionul. mai lasam 10 minute sa fiarba si oprim focul. Adaugam leusteanul si patrunjelul tocat, punem ciorbita la racit si papam.