Ciorba cu perisoare de vitel

de Oana in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2010 | 15933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • jumatate de telina
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa mare
  • o mana de orez
  • un ou
  • 3-4 l apa
  • 1/2 l bors
  • 1/2 l suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • leustean uscat sau verdeata proaspata
  • Perisoare:
  • 4-500 g carne tocata de vitel
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • o ceapa mica
  • un ou
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete.

Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de vitel, am avut pulpa si am tocat-o eu).

Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare. Se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, patrunjelul verde taiat marunt, oul, sare si piper.

Cand legumele sunt fierte se adauga orezul spalat, se da focul mic si se pun perisoarele cu mainile umede. Se mareste putin focul si se lasa sa fiarba. La final se adauga borsul si sucul de rosii, se mai lasa cateva clocote si se opreste. Se adauga oul batut si se amesteca cu furculita sa se formeze zdrente. Se presara leustean uscat sau patrunjel verde, dupa gust.

TIPS-URI

1

Daca va e teama ca se vor destrama perisoarele, puneti-le in oala cu mana umeda in otet.

2

Focul trebuie sa fie foarte mic, sa nu clocoteasca ciorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta