Ciorba cu perisoare de vitel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Feb 2020 | 2271 vizualizari

 

 Bineinteles ca este una dintre cele mai apreciate ciorbe .Sa ridice mana sus cui nu-i place . Sa stiu ca am portie dubla :D!!!!
De data aceasta am dorit o ciorba acrisoara care sa nu fie foarte incarcata . In acest scop nu am folosit smantana sau orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica galbena
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/4 lingurita boia iute de ardei
  • 2 linguri otet tarhon in otet-productie proprie
  • frunze de telina verde
  • 3 linguri orez-optional
  • smantana -optional

Pt .perisoare

  • 500 gr carne vitel
  • 1 ou
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

  1. Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati.
  2. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie  .
  3. Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute .
  4. Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l apa fierbinte .
  5. Legumele maruntite vor fierbe foarte repede.
  6. Taiati carnea de vitel bucati.
  7. Cu ajutorul robotului de bucatrie tocati si omogenizati carnea , patrunjelul si ceapa verde .
  8. Adaugati oul , pesmetul , piperul si sarea . Omogenizati totul .
  9. Cu mainile umezite sau unse cu ulei formati mici bilute .
  10. Reduceti intensitatea fierberii la zeama.
  11. Rotujiti  intre palme bilutele de carne si le introduceti la fiert -la foc domol .
  12. Acriti cu tarhon tocat conservat in  otet .
  13. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie .
  14. La servire presarati in farfurie frunzulite verzi de telina .
  15. Puneti pe masa smantana pentru cine doreste asa ceva .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ciorba va primi acreala de la tarhonul conservat in otet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de purcel