Ciorba cu peste afumat

de Rocsi in Ciorbe, 20 Iun 2015 | 8787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat
  • 1 conserva de peste in sos tomat (eu folosesc Pelicanul)
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 5 fire marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4-5 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 500-600 ml bors pentru acrit
  • cativa taitei de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu peste afumat:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste. Patrunjelul, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Intr-o oala punem 4-5 litri de apa, o transferam pe foc. Adaugam bucatile de peste afumat si legumele taiate. Acoperim cu un capac, dam focul potrivit, lasam sa fiarba. Cand pestele este pe jumatate fiert, punem rosiile decojite tocate marunt, conserva de peste, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote, apoi acrim ciorba dupa gust, dar fierbem borsul inainte. Punem cativa taitei de post si mai lasam pe foc pana ce acestia sunt fierti. Cand este gata ciorba, o tragem de pe foc, tocam leusteanul verde si il presaram deasupra. Acoperim oala pentru 10 minute, apoi servim. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:01

ce buna tre sa fie

Rocsi 1

29.06.2015, 20:26

Poa

Rocsi 1

29.06.2015, 20:27

Luana, daca iti place pestele, iti place si ciorbita asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbiţă de pui cu găluşte 'gigant'