Ciorba cu peste afumat

de Rocsi in Ciorbe, 20 Iun 2015 | 2184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat
  • 1 conserva de peste in sos tomat (eu folosesc Pelicanul)
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 5 fire marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4-5 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 500-600 ml bors pentru acrit
  • cativa taitei de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu peste afumat:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete.
Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite.
Portionam pestele afumat.
Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste.
Patrunjelul, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Intr-o oala punem 4-5 litri de apa, o transferam pe foc.
Adaugam bucatile de peste afumat si legumele taiate.
Acoperim cu un capac, dam focul potrivit, lasam sa fiarba.
Cand pestele este pe jumatate fiert, punem rosiile decojite tocate marunt, conserva de peste, sare si piper dupa gust.
Dam cateva clocote, apoi acrim ciorba dupa gust, dar fierbem borsul inainte.
Punem cativa taitei de post si mai lasam pe foc pana ce acestia sunt fierti.
Cand este gata ciorba, o tragem de pe foc, tocam leusteanul verde si il presaram deasupra.
Acoperim oala pentru 10 minute, apoi servim.
Sa aveti pofta!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:01

ce buna tre sa fie

Rocsi 1

29.06.2015, 20:26

Poa

Rocsi 1

29.06.2015, 20:27

Luana, daca iti place pestele, iti place si ciorbita asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu rosii