Ciorba cu stiuca si peste afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 29 Feb 2020 | 578 vizualizari

 

 M-am pregatit sa prepar ciorba cu capetele de stiuca proaspata. Trebuia sa termin ciorba si repede  si sa fie foarte buna. Pe parcursul prepararii am fost in buna inspiratie. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi ciorba de peste afumat  in care a pus si conserva de peste. La mine a nimerit tocmai invers, peste prospat la care i-am potentat gustul cu un file de hering afumat. Doar asa s-a putut intalni o doamna proaspata si botoasa de apa dulce cu un domn conservat si afumat de apa sarata !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete, coada si bucati de stiuca proaspata
  • 1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita
  • 50 ml otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin
  • 3 catei usturoi
  • 8 capere in otet
  • 1 inima de salata verde
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri orez
  • piper negru macinat -optional
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu stiuca si peste afumat:


  1. Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin .

  2. Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot .

  3. Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase .

  4. Curatati si spalati ardeii si ceapa .

  5. Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul kaia se taie bucati , cel iute se taie rondele .

  6. Taiati rondele caperele si maruntiti rosiile uscate .

  7. Treceti conserva prin jet de apa si o stergeti . Astfel se indeparteaza eventuale impuritati ce ar putea ajunge in mancare .

  8. Deschideti conserva de hering si scurgeti uleiul intr-o oala separata.

  9. Infierbantati uleiul si sotati usor ceapa ,usturoiul si ardeii .

  10. Adaugati caperele, orezul si rosiile maruntite . Amestecati usor .Sarati.

  11. Turnati deasupra zeama fierbinte si usor acra in care a fiert stiuca .

  12. Lasati sa dea zeama un clocot .

  13. In acest moment se pun in ciorba bucatile de carne de stiuca , alese de pe oase si bucatile de hering afumat care s-au sfarmat la manipulare .

  14. Dregeti ciorba cu smantana batuta cu galbenus si diluata cu zeama calda .

  15. Gustati si sarati /acriti/piparati daca mai este necesar .

  16. Spalati inima de salata verde si o taiati in felii de 2-3 cm grosime .

  17. La servire puneti in fiecare farfurie cate o bucata de salata verde si cate o bucata de hering afumat .

  18. Serviti ciorba de stiuca cu peste afumat cat este fierbinte garnisita cu codite de ceapa verde .



  • Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Incercati noi combinatii . Descoperiti noi gusturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu stiuca si peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:19

Gherca Daniela 1

01.03.2020, 09:53

Catalina L 1

01.03.2020, 13:29

minunata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste