Ciorba de afumatura cu zeama de varza

de mihasara in Ciorbe, 20 Ian 2016 | 988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1ciolan afumat mai mare de 1 kg
  • 1litru de zeama de varza
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 3 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 150 de grame de fasole verde pastai
  • 100g mazare
  • 3 ardei gras taiat cuburi
  • varza taiata fideluta - dupa gust
  • 3 cartofi cuburi
  • 3 rosii taiate in cuburi
  • leustean
  • sare, piper
  • 1 ou
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de afumatura cu zeama de varza:


  1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece.

  2. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga morcovii, telina si patrunjelul.

  3. Se lasa sa fiarba pe foc mic.

  4. Cand morcovii sunt fierti pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga restul legumelor, mai putin cartofii si rosiile.

  5. Se verifica si carnea sa fie fiarta, daca nu mai lasam ciorba pe foc pana se fierbe.

  6. Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii.

  7. Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi si zeama de varza pe care am fiert-o separat.

  8. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc.

  9. Se bate bine un ou si se adauga in oala cu ciorba.

  10. Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu ceapa rosie sau cu ardei iute proaspat sau murat si cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de afumatura cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

20.01.2016, 14:45

Perfecta pentru acum

Camelya 1

20.01.2016, 17:59

Yamiii, ce as manca si eu o portie

mirela0911 1

20.01.2016, 20:36

Buna de tot cu zeama de varza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza de Bihor