Ciorba de ardei umpluti

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 2 Oct 2015 | 2136 vizualizari

 

Aproape ca trecea sezonul si eu nu am punctat ardeii umpluti. Ori mi-a fost foarte dor ori intr-adevar mi-a iesit cea mai buna ciorba de ardei umpluti. Fara ou, fara faina, fara smantana. Este o supa/ ciorba specifica zonei Ardealului dar repede adoptat si in alte parti ale tarii. Gustul deosebit o recomanda :D !!!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei [ gras+ kapia ]
  • 500 gr carne tocata amestec vita + porc
  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri orez integral
  • sare
  • piper
Pt zeama -1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 2 morcovi
  • 2 cani bulion de rosii proaspat fiert
  • frunze telina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • smantana sau iaurt-optional
  • 1 lingura zahar -optional
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:


  1. Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.

  2. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se aduga 2 l apa si se pune la fiert.

  3. Ardeii se curata taind capacelul de la codita. Se scot semintele si se spala, se scurg.

  4. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, patrunjel tocat, orez, sare si piper [ legumele se pot cali daca preferati in putin ulei ].

  5. Umpletia ardeii cu compozitia de carne.

  6. Se pun la fiert in zeama de legume ce clocoteste usor.

  7. Lasati sa fiarba la foc mediu acoperiti cu capac timp de 15- minute.

  8. La sfarsit adugati bulionul de rosii si mai fierbeti impreuna 5-10 miute.

  9. Gustati ciorba si sarati daca este nevoie .

  10. Serviti ciorba cu verdeata presarata deasupra-eu am pus telina verde.

  11. Daca doriti puteti aduga la servire smantana sau iaurt. A fost atat de gustoasa incat noi nu am mai pus .



 

TIPS-URI

1

Alegeti ardei cu goaja groasa ajunsi la maturitate. Cei verzi au un gust usor amarui.

2

In cazul in care simtiti gustul amrui dregeti ciorba cu putin zahar.

3

Bulionul de rosii se aduga mereu la sfarsit. Astfel legumele se vor fierbe bine. Adugat la inceputul prepararii riscati ca legumele sa ramana usor tari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Gherca Daniela 1

03.10.2015, 11:28

mena29 1

03.10.2015, 23:25

O iubesc! Imi place muuuult!!!

Aurelia 07_07 1

30.04.2017, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole in pita