Ciorba de ardei umpluti

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 2 Oct 2015 | 3545 vizualizari

 

Aproape ca trecea sezonul si eu nu am punctat ardeii umpluti. Ori mi-a fost foarte dor ori intr-adevar mi-a iesit cea mai buna ciorba de ardei umpluti. Fara ou, fara faina, fara smantana. Este o supa/ ciorba specifica zonei Ardealului dar repede adoptat si in alte parti ale tarii. Gustul deosebit o recomanda :D !!!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei [ gras+ kapia ]
  • 500 gr carne tocata amestec vita + porc
  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri orez integral
  • sare
  • piper
Pt zeama -1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 2 morcovi
  • 2 cani bulion de rosii proaspat fiert
  • frunze telina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • smantana sau iaurt-optional
  • 1 lingura zahar -optional
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:


  1. Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.

  2. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se aduga 2 l apa si se pune la fiert.

  3. Ardeii se curata taind capacelul de la codita. Se scot semintele si se spala, se scurg.

  4. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, patrunjel tocat, orez, sare si piper [ legumele se pot cali daca preferati in putin ulei ].

  5. Umpletia ardeii cu compozitia de carne.

  6. Se pun la fiert in zeama de legume ce clocoteste usor.

  7. Lasati sa fiarba la foc mediu acoperiti cu capac timp de 15- minute.

  8. La sfarsit adugati bulionul de rosii si mai fierbeti impreuna 5-10 miute.

  9. Gustati ciorba si sarati daca este nevoie .

  10. Serviti ciorba cu verdeata presarata deasupra-eu am pus telina verde.

  11. Daca doriti puteti aduga la servire smantana sau iaurt. A fost atat de gustoasa incat noi nu am mai pus .



 

TIPS-URI

1

Alegeti ardei cu goaja groasa ajunsi la maturitate. Cei verzi au un gust usor amarui.

2

In cazul in care simtiti gustul amrui dregeti ciorba cu putin zahar.

3

Bulionul de rosii se aduga mereu la sfarsit. Astfel legumele se vor fierbe bine. Adugat la inceputul prepararii riscati ca legumele sa ramana usor tari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Gherca Daniela 1

03.10.2015, 11:28

mena29 1

03.10.2015, 23:25

O iubesc! Imi place muuuult!!!

Aurelia 07_07 1

30.04.2017, 12:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana..de Bihor