Ciorba de ardei umpluti

de CarmenBlue in Ciorbe, 5 Oct 2015 | 3362 vizualizari

 

O reteta pe placul sotului meu - e ardelean :) - si de care, desi eu nu am auzit pana cand nu l-am cunoscut pe el si pe familia lui, am adoptat-o cu entuziasm deoarece e foarte gustoasa si foarte satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 150 gr orez
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/4 radacina telina
  • 2 linguri ulei
  • ardei grasi potriviti ca marime
  • frunze de patrunjel
  • cimbru
  • 1 lingura de bors Magic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs.

Carnea tocata se amesteca cu orezul, spalat bine si scurs de apa, o ceapa tocata marunt, oul si condimentele: sare, piper, boia (dupa preferinta fiecaruia :D) Se adauga si 2 linguri de apa rece la omogenizarea carnii pentru ca orezul sa se poata umfla.

Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se lasa deoparte,

In 2 linguri de ulei se calesc o ceapa taiata marunt si radacinoasele curatate, spalate si date pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit, se adauga o lingura de boia si se stinge cu apa. Se lasa la fiert.

Cand fierbe apa, se adauga, cu grija, ardeii. Se lasa la fiert la foc potrivit aproximativ o ora. Se gusta si se potriveste de sare, piper.

La sfarsit am adaugat o lingura de bors Magic, cimbru, am oprit focul si am adaugat o legatura de patrunjel. Am acoperit oala cu un capac pentru un sfert de ora.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si o radacina de patrunjel. Eu nu am avut.

2

Soacra mea face ciorba cu bulion pe care il adauga aproape de sfarsit. Ai mei au preferat borsul.

3

Se poate servi cu smantana sau iaurt si cu ardei iute, daca se doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

06.10.2015, 10:44

Ce buna e!

CarmenBlue 1

06.10.2015, 11:13

Va multumesc si va imbratisez Intr-adevar, este o ciorba foarte buna! Va invit sa o incercati

Bya Ralu 1

06.10.2015, 14:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de coaste afumate