Ciorba de bob cu afumatura proaspata

de mihaelar63 in Ciorbe, 31 Dec 2018 | 3989 vizualizari

 

 Sunt o mare fana a mancarurilor cu bob, acest frate urias al fasolei . Acum cativa ani l-am cultivat in gradina . Imi place marimea lui si miezul untos . Este o adevarata delicatesa pentru mine .
Pacat ca-l gasesc estul de greu . De aceasta data l-am gasit intr-un super-market  din Cluj . De notificat ca nu era nicidecum atat de verde ca pe ambalaj , chiar a fost nevoie de o fierbere destul de indelungata . Am mai avut afumatura proaspata - productie proprie .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bob congelat
  • 500 gr afmatura de porc cu os [ jumatate din osul umarului]
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov dublu
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 rosie mare
  • 1 tija marar uscat
  • 1/2 ardei verde
  • sare-optional
  • otet de mere -optional
  • ardei iuti , ceapa verde sau rosie- la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bob cu afumatura proaspata:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la saramura .
  3. Bobul se decongeleza la temperatura camerei .
  4. Taiati ceapa rondele . Morcovul si ardeii se taie cubulete .
  5. Caliti impreuna morcovul cu ceapa si cu ardeii .
  6. Adugati 2-3 l apa . Puneti afumatura in zeamasi tija de marar .
  7. .Fierbeti timp de o ora si jumatate .
  8. A durat atat de mult fierberea pentru ca bobul nu s-a patruns usor .
  9. Atentie !!! Nu sarati !!1 Afumatura s-ar putea sa contina suficienta sare . Se drege gustul la sfarsit daca este nevoie .
  10. Spre sfarsitul fierberii adaugati rosia taiata cubulete .
  11. Daca  va place mai acrisoara ciorba puteti acri cu putin otet de mere .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. La servire distribuiti carne afumata in fiecare  farfurie .
  14. Improspatati ciorba cu ,, ceva'' verde [ codite de ceapa sau praz].
  15. Puneti alaturi de ciorba de bob cu afumatura , ardei iuti si ceapa rosie .

                           Poftiti la masa !!!!

TIPS-URI

1

Despre bob : http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/bobul-o-leguma-pe-nedrept-uitata-echilibreaza-valorile-colesterolului-1214634

2

Curiozitati- o bobul poate sa ajunga la o marime de pana la 14 cm a unei seminte !!!!!

3

Atentie !!! Nu sarati !!1 Afumatura s-ar putea sa contina suficienta sare . Se drege gustul la sfarsit daca este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bob cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura cu razalai