Ciorbă de burechite

de diaconta in Ciorbe, 22 Sep 2013 | 1652 vizualizari

 

Foarte mult mi-a plăcut aceasta ciorbiţă de când am vazut-o la Adina(Toamna07)http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-burechite-45239.html aşa că azi i-a venit rândul.Mie nu mi-a ieşit aşa frumoasa ca şi a ei,dar este deosebit de gustoasă,asta şi pentru că nu am mai citit reţeta,am făcut cum mi-am adus aminte.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui
  • Un ou
  • O ceapa mica
  • 1 ou +100 gfaina pentru foaie
  • 4 morcovi
  • O telina radacina mica
  • O radacina patrungel
  • Gulie
  • Un cub bors magic
  • Sare,piper,boia
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Smântâna pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de burechite:

Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea.


Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata.


Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei.


Am întins-o cu masina de taietei,dar nu am fost prea inspirata în privinta asta,am facut-o prea subtire si nici n-am putut s-o tai prea bine.


Am taiat patrate din foaie si pe fiecare am pus câte o biluta din carne,apoi am împachetat carnea cu foaia.


Dupa aceea am vazut ca foaia ar fi trebuit unsa cu ou si apoi pusa carnea.


Am lasat deoparte pachetelele astfel formate.


Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat rondele.


Intr-o oala am pus putin ulei si am calit zarzavatul.


Am pus putina boia si am umplut oala cu apa (aprox.4 l).


Am pus sare.


Când zarzavatul a fost aproape fiert am pus în oala piper,cubul de bors si burechitele,cu grija sa nu se desfaca.


Le-am fiert pâna s-au ridicat deasupra,dar nu mai mult de 10 minute.


Am pus patrunjel verde si am oprit focul.


Adina a pus si cartofi si fasole,dar mie mi s-a parut foarte consistenta si asa.


Am servit cu smântâna.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burechite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

25.09.2013, 19:06

)))))))))nici eu nu stiu unde a vazut
inveeeentii, inveeeentii)))))))))

diaconta 1

25.09.2013, 19:17

Chiar tu Gaby,cred ca vrea sa ma denigreze
O sa vina si baiatu' asta nou,Nicolae si-o sa zica ca nu stiu sa gatesc
No zi si tu ce oameni dom'le

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 21:44

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca cu tarhon