Ciorba rosie, ca pe timpuri

de marianbobosea in Ciorbe, 20 Iun 2019 | 2173 vizualizari

 

Caldurile sufocante ii determina  si pe "bucatarasii incepatori" sa deteste orice sursa de caldura in spatiile inchise, exceptie cazurile pregatirii termice a bucatelor. Va prezint reteta unei ciorbite delicioase, servita rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gogosar, se poate si fara
  • 10 rosii potricite
  • o bucata mica de telina
  • 50 g. orez
  • sare dupa gust
  • 1 legatura leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rosie, ca pe timpuri:

Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina.

Toate legumele se dau prin blender.

Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit.

Cand apa clocoteste, pune legumele blenduite si lasa la fiert 10 minte.

Intre timp curata rosiile de coaja si da-le prin blender sau pe razatoarea mica.

Adauga rosiile in oala, lasa la fiert 5-10 minute.

Orezul spalat bine in mai multe ape se pune in oala de ciorba.

 Se potriveste de sare.

Cand orezul este fiert, se stinge focul si lasa 15 minute la racit.

Leusteanul spalat, tocat marunt se adauga in ciobita.

Este buna  rece alaturi cu  un ardei iute...........cine prefera:)))))) 

TIPS-URI

1

ceapa,ardei,morcov,rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rosie, ca pe timpuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda