Ciorba de burta

de mikidaniro in Ciorbe, 18 Mar 2012 | 10588 vizualizari

 

Desi pare o ciorba complicata,ciorba de burta chiar nu este.:)Necesita doar multa rabdare sa fiarba toate ingredientele,dar de indata ce sunt fierte se prepara foarte rapid:).Cantitatile sunt pentru un vas de 15 litri.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg burta de vita
  • 1 rasol de vita-cca 1 kg
  • 2-3 oase de vita(cat o palma)
  • 8-10 galbenusuri
  • 1 kg de smantana
  • 3-4 gogosari acri
  • 2 capatani de usturoi 
  • 1-2 cepe
  • 6-7 morcovi
  • 75-100ml ulei 
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta intreaga o spalam bine,o punem intr-un vas cu apa si otet(o parte otet si trei parti de apa) cat sa o acopere si o lasam 30-45 de min.Intre timp rasolul de vita,oasele,ceapa si 2 morcovi le curatam,spalam si le punem intr-un vas la fiert.

Burta o scoatem din apa cu otet,o spalam din nou,o scurgem bine si o punem la fiert intreaga in alt vas cu apa si sare.

Cand burta este fiarta,o scoatem din apa,o taiem fasii lungi de 5-6 cm si late de 1 cm si o punem inapoi in vasul in care a fiert.Supa de vita o strecuram,o punem in vasul in care a fiert burta,iar carnea o curatam de pe oase,o taiem bucatele mici,o punem in vasul cu burta si lasam totul la fiert cca 30 de min.Gogosarii ii taiem cubulete mici si ii adaugam in vasul cu ciorba de burta.


Intre timp curatam si dam prin razatoarea mica morcovii ramasi,apoi ii punem intr-o tigaie cu 75-100ml ulei si ii sotam pana se inmoaie bine.

Usturoiul il curatam si preparam un mujdei cu ajutorul mixerului vertical.

Dupa cele 30 de minute in care ciorba de burta a dat in cateva clocote,dam focul mic si adaugam mujdeiul.

Intr-un vas punem smantana,galbenusurile si amestecam energic pana se omogenizeaza bine,apoi cu ajutorul unui polonic luam cate un pic de ciorba,punem peste amestecul cu smantana si omogenizam bine.Adaugam 4-5 polonice pana aducem amestecul la o temperatura cat mai apropiata de ciorba, apoi turnam totul in vasul cu ciorba si amestecam energic.

Morcovii ii punem intr-o strecuratoare foarte fina deasupra vasului si turnam cate un polonic de ciorba de burta peste ei,apoi apasam bine cu ajutorul unei linguri.Repetam de 3-4 ori pana se scurge tot uleiul si culoarea din morcovi si avem ''o fata'' frumoasa la ciorba.Potrivim de sare,lasam sa dea in 2-3 clocote,apoi oprim focul.

 

TIPS-URI

1

Burta  v-as recomanda sa o cumparati prefiarta,dar intreaga,nu taiata fideluta.

2

Smantana si ouale le lasati la temperatura camerei inainte cu jumatate de ora de a le folosi pentru ciorba de burta

3

Daca nu preparati mujdeiul cu mixerul vertical(cu care nu ramane nici o bucatica de usturoi) ,puteti prepara un mujdei normal dar nu adaugati mujdeiul direct in ciorba de burta,ci il strecurati printr-o sita fina sau printr-o bucata de tifon,iar usturoiul strans in tifon il legati cu o ata si il lasati sa fiarba in ciorba,iar la sfarsit il scoateti.

4

Daca adaugati bucatele de usturoi in ciorba,acestea se vor inverzi.

5

 Gustul de acru de la gogosari se va simti abia a doua zi,daca serviti imediat v-as recomanda sa puneti otet in farfurie,nu si in vasul cu ciorba de burta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Anky 1

31.12.2012, 17:38

Am terminat-o mainainte . A iesit DELICIOASA .. este prima oara cand o fac , multumesc pt reteta ! An Nou Fericit , La Multi Ani !

MVMih 1

23.02.2013, 19:40

Vis ciorbica Vreau si eu...pofticiosu'....intarziat

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 08:41

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta