Ciorba de burta

de papabundetot in Ciorbe, 15 Noi 2014 | 4734 vizualizari

 

Este a 2-a oara in aceasta viata cand fac ciorba de burta,de data asta,a iesit mult mai bine decat prima data,deja sunt experimentata,si care orice lucru pe care il faci de mai multe ori,mereu iese mai bine,decat prima data.

Pentru aceasta ciorba m-am inspirat de pe blogullui Adi Hadean desi asa cum scria acolo,reteta este de fapt meritul d-nei Hadean :) http://www.adihadean.ro/2013/12/ciorba-de-burta-a-doamnei-hadean/,si pare ca este foarte buna (eu nu mananc,doar o fac,asa ca nu stiu ce gust are),dar am primit multe laude la adresa ei.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 buc rasol de vita
  • 1 os cu ceva carne de la un ciolan afumat
  • 2,5 kg burta
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 radacini de pastarnac
  • 1 telina medie ca si marime
  • 7 catei de usturoi
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 ml smantana
  • sare,
  • otet de la gogosari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute,apoi am scos-o si am lasat-o deoparte.


In alta oala mare am pus apa,sare,rasolul de vita si osul de la ciolan si le-am lasat sa fiarba aproximativ 2 ore,apoi am adaugat legumele curatate si spalate,asa intregi cum erau si am mai lasat sa fiarba,pana cand si legumele s-au fiert.Am scos din oala legumele si carnea,carnea dupa ce s-a racit un pic am curatat-o de pe oase,am taiat-o in fasiute mici si am adaugat-o inapoi.Morcovii i-am dat pe razatoarea mica,usturoiul l-am zdrobit ,le-am pus intr-un castron,am adaugat si 2 linguri ulei de masline peste morcovi si usturoi,am amestecat bine si am pus in oala acest amestec si am lasat sa fiarba.Am adaugat si burta in oala si am lasat-o sa fiarba aproximativ o ora.Restul legumelor eu nu le-am mai adaugat inoala,darpentru cine doreste,sa stiti ca nu e interzis


Dupa ce ciorba mea a fiert complet,am stins focul,am pus intr-un castron 3 galbenusuri,smantana,am amestecat bine si apoi am adaugat cate putina ciorba in asa fel incat sa ajung treptat cu smantana la temperatura care era in oala pentru ca oul sa nu se stranga.Cand am obtinut in castron o zeama fierbinte,am adaugat totul in oala amestecand usor.Am dres la final ciorba cu otet de la gogosari si putina sare si asta a fost tot.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dantes 1

16.11.2014, 08:32

Buna!

simona72 1

16.11.2014, 18:01

Tare buna!!

claudiaO 1

17.11.2014, 09:00

vreau si eu o portie cu ardei iute si smantana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta