Ciorba de burta

de katty in Ciorbe, 30 Dec 2016 | 2132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta (eu am folosit burta prefiarta, taiata fideluta)
  • 2 oase groase de vita, cu maduva cu putina carne pe ele
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • smantana (cat va lasa inima sau silueta )
  • 2-3 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper macinat
  • 1-2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu folosesc o oala sub presiune pentru a reduce timpul).

Cand oasele au fiert suficient oprim focul si scurgem zeama printr-o sita .

Curatam legumele, le spalam bine, apoi ceapa o tocam fin, iar morcovul si albitura le dam pe razatoarea mica.

Punem mai intai morcovul la calit in uleiul incins, apoi adaugam, pe rand, albitura si ceapa. (Ciorba va avea stfel o culoare minunata ) Cand legumele s-au inmuiat putin stingem cu cate un polonic supa de oase si lasam sa fiarba pana s-au inmuiat bine. Adaugam toata supa de vita,burta fideluta si otet dupa gust (1-2 linguri).Fierbem in jur de 20-30 de minute in functie de cat de moale este burta. Potrivim gustul de sare si piper si daca este prea groasa mai adaugam apa .

Intr-un castronel adanc punem smantana, galbenusurile si usturoiul maruntit. Omogeizam cu o furculita si turnam cu un polonic cate putina zeama fierbinte. Stingem focul si turnam amestecul de oua si smantana in oala, amestecand continuu .



Puteti sa renuntati la usturoi daca nu va place gustul sau puteti sa il serviti separat .

Serviti ciorba cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

01.01.2017, 22:27

dantes 1

02.01.2017, 06:41

Buna!

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere, iaurt si nuci

de oanapl 5

ieri la 23:17

Tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi

de oanapl 5

ieri la 23:08

Briose cu ciuperci si ceapa

de oanapl 5

ieri la 23:01

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta