Ciorba de burta

de Adi in Ciorbe, 23 Iun 2018 | 10817 vizualizari

 

Ciorba de burta este preferata mea dintre ciorbe, asa ca m-am gandit sa incerc si eu sa o prepar, nu numai sa o comand la restaurante, cand am ocazia.
Nu mai facuse Meri de multa vreme o ciorba de burta, deci a fost bine venita.
Servita cu ardei iute este foarte, foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta prefiarta
  • 3,5 l apă
  • 1 os de vita cu carne
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 200 ml smantana de gatit
  • 150 g smantana de consum
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 galbenusuri
  • cateva fire de leustean
  • 2 foi de dafin
  • 30 ml ulei
  • otet, dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.

Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.

Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam si morcovii rasi si ii lasam doar pana se patrund usor.

Cand osul este fiert de se desface carnea de pe el, il scoatem din vas, strecuram supa si o punem din nou la fiert adaugand si carnea de pe os si burta taiata fideluta.

Adaugam si legumele calite si lasam ciorba sa fiarba pana cand bucatile de burta sunt bine inmuiate.

Amestecam galbenusurile cu un praf de sare si smantana.

Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei cu putina sare, apoi il amestecam cu galbenusurile si smantana.

Diluam amestecul cu putina supa fierbinte, apoi il turnam, treptat, in ciorba de burta, amestecand intens, pentru a nu se branzi smantana.

Mai lasam ciorba sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi potrivim gustul cu sare, piper si otet.

Servim ciorba de burta cu ardei iute si potrivita cu cele necesare, dupa gustul fiecaruia.

 

 

TIPS-URI

1

Nu adaugam otet mult, pentru ca isi adauga fiecare in timpul servirii.

2

De asemeni si usturoi si smantana se mai pot adauga in timpul servirii.

3

Leusteanul este optional, se adauga tot in timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

06.07.2018, 00:20

De cand tot se roaga sotul sa ii pregatesc ciorba de burta...e preferata lui...Dar daca nu imi iese buna ???Ciorba ta arata tare bine

abstract01 1

11.12.2019, 19:36

Un rasfat pentru papile

Aurelia 07_07 1

17.12.2019, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta