Ciorba de burta cu legume

de mihaelar63 in , 12 Aug 2018 | 5700 vizualizari

 

,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' , In ele gasesc condimentele potrivite pentru orice mancare .
 
 Una dintre cele mai indragite ciorbe este cea de burta.  Eu folosesc si legume in dorinta de a fi mai ,,prietenoasa'' din punct de vedere al sanatatii. Imi pare o crima reteta cica, originala, cu 10 oua si o gramada de usturoi, care chinuie ficatul .
Este delicioasa aceasta varianta light, imbunatatita cu ierburi de gradina de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta vita feliata prefiarta
  • 2 foi dafin
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei verde
  • 1 caciulie de usturoi
  • 2 ardei iuti [rosu+ verde ]
  • 1 lingura mustar boabe Delikat
  • 1 lingura piper boabe Delikat
  • 1 lingura ierburi de gradina Delikat
  • 2 pahare smantana grasa
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • 2 linguri otet aromatizat cu tarhon
  • 1 varf pudra turmeric
  • sare de Himalaya
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu legume:

  1. Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita [rondele, cuburi, razuite].
  4. Ardeii iuti se taie rondele.
  5. Adaugati legumele la fiert alaturi de burta de vita.
  6. Dupa 30 minute, incercati daca sunt patrunse legumele.
  7. Proba se face cu morcovul care fierbe cel mai greu.
  8. Alegeti o smantana grasa de calitate. Aceasta nu va face cocoloase daca este diluata cu zeama calduta din ciorba.
  9. Reduceti la minimum intensitatea fierberii.
  10. Adaugati in ciorba usturoi pisat.
  11. Amestecati intr-un bol incapator smantana, mustarul, otetul si pudra de turmeric.
  12. Se dilueaza acest amestec cu zeama calda din ciorba si se omogenizeaza totul in oala, amestecand incet.
  13. Adaugati rondele de ardei iute.
  14. La sfarsit dati ,,fata "' ciorbei cu amestecul de ierburi pentru gradina de la DeliKat.
  15. Opriti fierberea si gustati.
  16. Sarati /acriti. Condimentati daca mai este nevoie.
  17. Serviti ciorba insotita de ardei iute si smantana.

              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Proba de fierbere a legumelelor se face cu morcovul care se patrunde cel mai greu.

2

Alegeti o smantana grasa de calitate. Aceasta nu va face cocoloase daca este diluata cu zeama calduta din ciorba.

3

Pudra de turmeric si mustarul vor da o frumoasa culoare ciorbei.

4

In cazul in care aveti copii la masa, aveti grija ca ciorba sa nu fie foarte iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:43

Arata foarte bine!

Arhivarul 1

24.11.2022, 13:29

Si de cind ma rog, Delikat = 'gustos' & 'sanatos' ?!?
S-avem pardon, nu sunt decit niste chimicale aromatizate artificial + o gramada de sare.
Nu stiu de ce (aproape) nimeni nu indica piata cu legume autentice luate de la tarani autentici de unde sa iei toate cele proaspete.
Aha, cred ca m-am prins : un contract comercial de reclama pentru prafurile Delikat.
Macar nu le mai laudati, numai sanatoase nu sunt!

mihaelar63 1

24.11.2022, 21:07

Stimate domn aveti dreptate ,aceasta ciorba a fost preparata cu ocazia lansarii pe piata a unor noi condinmente cu sigla Delikat. Piperul bobe este doar piper boabe , mustarul boabe de asemenea .Ierburile de gradina sunt doar ierburi uscate . Nimic chimical , nimic sare !!! Va multumesc de atentia acordata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui