Ciorba de burta la ceaun

de Constelatialeu in Ciorbe, 1 Sep 2018 | 3824 vizualizari

 

Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de sub burta....=))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta de vita
  • 3 kg de turloaie de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • sare
  • 500 g smantana dulce cu 35% grasime
  • 200 ml otet
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 g unt
  • suplimentar
  • usturoi tocat
  • otet
  • smantana dulce
  • piper
  • ardei iute
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta la ceaun:

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in tuci, turnam 6 l de apa si o lingura de sare grunjoasa, lasam sa fiarba pana pica zgarciurile de pe oase si burta este fiarta, din cand in cand mai adaugam apa sa avem tot timpul cca 6 l de zeama.


Cu 1 ora inainte sa oprim focul adaugam legumele. Eu am fiert cu o seara inainte oasele si burta. A doua zi punem pe foc tuciul sa se incalzeasca putin, scoatem turloaiele, burta si legumele, strecuram zeama si o punem la loc in tuci .


Taiem fideluta burta si curatam turloaiele . Cand incepe sa fiarba zeama, adaugam burta taiata si ce am scos dupa turloaie. Separat, intr-un castron punem 8 galbenusuri, smantana si faina amestecam bine. Dam pe razatoarea mare morcovul si pastarnacul fiert si usturoiul zdrobit, punem o tigaie la incins adaugam untul si lasam sa se topeasca apoi punem legumele rase si usturoiul zdrobit. Calim cca 10 min si adaugam legumele calite peste galbenusuri, omogenizam bine.


Punem otet si sare si stingem cu zeama din tuci, apoi rasturnam tot amestecul peste zeama din tuci, lasam sa dea un clocot. Cine doreste mai adauga usturoi, smantana si otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

abstract01 1

10.02.2020, 17:02

Olrich 1

16.10.2020, 20:04

Ar fi de preferat cand scrieti ceva ce citeste toata Romania sa nu mai folositi regionalisme din Oltenia.Nu pricep defel ce inseamna ,,turloaie,,De aemenea nu inteleg ce ati scos ,,dupa turloaie,, si tot asa...
Penibil

Constelatialeu 1

16.10.2020, 21:04

Olrich, daca citeai toata reteta vedeai ca in paranteza la turloaie scrie oase, dar e clar ca n-ai citit si nu avem ce discuta. E liber sa nu-ti placa, deci poti sa treci mai departe.Desi nu cred ca te intereseaza, dar totusi iti spun, la macelaria de unde le-am cumparat exact asa scria pe eticheta ''turloaie de vita'' partea de os cu tendoane si zgarciuri de la piciorul vitei.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu pui si pate de ficat
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura