Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 4 Aug 2019 | 2817 vizualizari

 

Pentru că varza murată este pe terminate, am păstrat câteva sticle de moare bună și limpede, pe care s-o folosesc la ciorbe, întrucât n-am mai umplut borș, în ultimul timp. Multe ciorbe le preferăm neacrite, cu gustul natural al ingredientelor, dar când le acresc, atunci aceasta apare scris în denumirea rețetei. 
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă, care fără smântână, este foarte bună și în post.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când scade.

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește la foc mic, în ulei suficient.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se pun la înmuiat în tigaie, cu ceapa.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se pune în tigaie, cu celelalte legume, la călit, până ce mai scade lichidul.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se taie fin.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după un clocot, legumele călite.

După încă două-trei clocote se verifică dacă au fiert cartofii, se toarnă moarea de varză,se condimentează cu sare și piper, iar după încă un clocot, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, cu 1-2 linguri de smântână și/sau cu ardei iuți.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie și să rămână dulce.

2

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

3

Adăugați cartofii când celelalte legume sunt aproape fierte.

4

În loc de moare de varză, puteți folosi borș natural.

5

Presărați pătrunjelul tocat la sfârșit, după ce ați luat oala de pe foc.

6

Lăsați ciorba ”să se odihnească” 10-15 minute, cu capacul pus, înainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii