Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat

de botcrina in Ciorbe, 6 Feb 2012 | 4978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • un pătrunjel
  • o ceapă
  • 6 cartofi mari
  • zeamă de pe ardei iuţi
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă boia
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml smântână
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat:

Punem într-o oală la fiert ciolanul tăiat în două.

Când este fiert pe jumătate adăugăm în oală legumele tăiaite cubuleţe. După ce au fiert toate punem şi cartofii.

Răzuim pe partea fină a răzătoarei o jumătate de morcov şi-l călim într-o lingură de ulei pentru a da ciorbiţei o culoare frumoasă.

Facem un rântaş din făină, boia şi 3 linguri ulei.

La final dregem ciorba cu smântâna, zeama de pe ardei iuţi, sare şi piper după gust.

Este foarte bună servită cu ardei iuţi.

Cine doreşte poate să mai adauge in ciorbă smântână, zeamă de pe ardei iuţi sau de pe alte murături.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat-0
Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat-1
Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat-2
Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat-3

COMENTARII (15)

iri_iri

iri_iri 1

06.02.2012, 21:57

arata asa bine in acea olicica!!!

botcrina

botcrina 1

06.02.2012, 22:09

este un bol din lemn pt supe, cam mare ce-i drept pt o portie, dar in familie putem impartii

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 09:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!