Ciorba de cartofi cu galuste

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 28 Iun 2014 | 8314 vizualizari

 

Da, da! Ati citit bine! BBk este atrasa de galuste, dar cum supa nu o tolereaza foarte bine, a trebuit sa gasesc varianta de a le combina.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • o ceapa uscata
  • 2 fire de ceapa verde
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o radacina de pastarnac
  • o bucata de telina
  • 2 morcovi
  • un dovlecel mic
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu ulei
  • un litru de bors de putina
  • 100 ml cu suc de rosii/bulion
  • patrunjel si leustean proaspete
  • o crenguta de cimbru uscat
  • pentru galuste: 1 ou mare si 100 gr gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu galuste:

 

Tocam legumele si le fierbem in 2-3 litri de apa pana ce sunt suficient patrunse. Saram dupa gust, adaugam uleiul, iar mai apoi borsul si sucul de rosii/bulionul, lasam sa dea intr-un clocot-doua si cu ajutorul unei lingurite (umede) luam cate putin din compozitia de ou si gris si o adaugam in ciorba. Dupa ce galustele se ridica la suprafata, oprim focul si presaram verdeturile tocate marunt. Pofta buna :D

 

TIPS-URI

1

Daca nu va plac ciorbele acre, folositi o cantitate mai mica de bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza