Ciorba de cartofi cu mazare

de carmenvlad in Mancaruri de post, 13 Feb 2011 | 8495 vizualizari

 

Sunt zile cand vrei sa gatesti o ciorbita cu ce ai prin camara sau vrei sa mananci ceva fara carne. Atunci este momentul sa gatesti aceasta ciorbita. Poti sa adaugi alte ingrediente sau sa renunti la altele. Totul depinde de inspiratia ta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviti
  • 200g mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1-2 morcovi
  • 1 arde gras rosu
  • 50 g orez
  • 50 ml ulei
  • 1 cutie rosii taiate (sau 2-3 rosii decojite si taiate cubulete)
  • 1 frunza dafin
  • ¼ lingurita boabe piper
  • ½ lingurita sare (sau dupa gust)
  • ½ lingurita boia dulce
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ardei usturat verde
  • 3 lingurite bors Magic (sau 1 l bors)
  • 3 l apa

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu mazare:

Mod de lucru


Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-un vas cu 3 l apa, frunza de dafin, piperul boabe, un morcov taiat bucati mari si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. In acest timp se caleste in ulei ceapa taiata, 1morcov sau jumatate de morcov ras, jumatate din ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga rosiile taiate, boiaua, busuiocul uscat, si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna aceasta compozitie in ciorba, se adauga mazarea si se mai fierbe 20 de minute. Se adauga orezul spalat, borsul (dupa gust), cealalta jumatate de ardei gras si se mai fierbe 10-15 minute. Se opreste focul, se adauga ardeiul iute intreg si jumatate din mararul verde tocat. Se acopera vasul si se mai lasa 10 minute sa se amestece aromele. Inainte de a servi se scoate frunza de dafin. Se mai adauga marar verde si smantana daca se doreste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

13.02.2011, 12:20

kamy 1

13.02.2011, 13:35

imi plac ciorbele

LUK 1

13.02.2011, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Spread de avocado