Ciorba de cartofi cu os afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2018 | 5031 vizualizari

 

 Nu-ti trebuie mare stiinta sa prepari o ciorba de cartofi. Daca ai si un os afumat, bun, de casa, vei obtine ciorba cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi ,de la soacra
  • 1 os apumat - de porc, afumat de casa
  • 4 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 2 tije telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei , rosu + galben
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura pasta de ardei Kapia cu telina,productie proprie
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 pahar bulion rosii, productie proprie
  • sare-optional .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu os afumat:

  1. Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Morcovii se taie bucati dupa dorinta.
  4. Puneti pentru inceput osul la fiert impreuna cu morcovii [ care fierb mai greu ].
  5. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece sa nu se innegreasca.
  6. Intre timp maruntiti restul legumelor.
  7. Adaugati in zeama care fierbe restul legumelor, piperul si cimbrul.
  8. Daca doriti ca ciorba sa fie mai groasa lasati sa fiarba mai mult pana cartofii incep sa se sfarame.
  9. La sfarsitul fierberii sa adauga bulionul de rosii si pasta de ardei.
  10. Gustati si sarati doar daca este nevoie. Afumatura elibereaza sare suficienta.
  11. La servire adaugati frunze de patrunjel verde.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Afumatura contine sare suficienta si elibereaza prin fierbere. Nu mai aveti nevoie sa sarati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu scarita afumata