Ciorba de cartofi cu os afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2018 | 5096 vizualizari

 

 Nu-ti trebuie mare stiinta sa prepari o ciorba de cartofi. Daca ai si un os afumat, bun, de casa, vei obtine ciorba cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi ,de la soacra
  • 1 os apumat - de porc, afumat de casa
  • 4 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 2 tije telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei , rosu + galben
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura pasta de ardei Kapia cu telina,productie proprie
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 pahar bulion rosii, productie proprie
  • sare-optional .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu os afumat:

  1. Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Morcovii se taie bucati dupa dorinta.
  4. Puneti pentru inceput osul la fiert impreuna cu morcovii [ care fierb mai greu ].
  5. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece sa nu se innegreasca.
  6. Intre timp maruntiti restul legumelor.
  7. Adaugati in zeama care fierbe restul legumelor, piperul si cimbrul.
  8. Daca doriti ca ciorba sa fie mai groasa lasati sa fiarba mai mult pana cartofii incep sa se sfarame.
  9. La sfarsitul fierberii sa adauga bulionul de rosii si pasta de ardei.
  10. Gustati si sarati doar daca este nevoie. Afumatura elibereaza sare suficienta.
  11. La servire adaugati frunze de patrunjel verde.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Afumatura contine sare suficienta si elibereaza prin fierbere. Nu mai aveti nevoie sa sarati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean