Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2019 | 2307 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 Loboda de gradina este preferata mea dintre frunzele verzi de primavara. De o culoare minunata, are o textura catifelata, matasoasa si un gust fabulos acrisor. In plus imi mai place pentru ca nu-si schimba mult culoarea la preparare.
 Exista si loboda rosie de gradina doar ca impactul vizual nu este cel dorit, coloreaza zeama in bordeaux. Ale mele frunze au fost verzi si cateva usor rozee :D
Cartofi noi-cartofi noi. Verzatura-verzatura. Pe ardeleneste cu un pic de ,,fainosag'' adica-telea un oscior afumat si niste smantana  iti mai vine sa traiesti langa oala cu zama :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr loboda verde de gradina
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 morcovi noi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 bucata mica os afumat -de casa
  • 1 ceapa galbena
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri otet mere
  • 1 lingura mustar
  • 1 pahar smantana sau iaurt grecesc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte.
  3. Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza.
  4. Cartofii se taie cubulete.
  5. Sotati usor in ulei aceste legume.
  6. Se toarna deasupra zeama fierbinte si osul afumat.
  7. Se continua fierberea si se aduga cartofii noi.
  8. Cand toate legumele sunt patrunse se pipareaza ciorba.
  9.  Osul afumat de casa elibereaza prin fierbere, de obicei ,suficienta sare. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie.
  10. Dregeti ciorba cu smantana sau iaurt gras cremos.
  11. La dres se amesteca smantana cu mustar care va da culoare frumoasa si gust ciorbei.
  12. Acriti cu otet de mere.
  13. Loboda se ruleaza si se taie ca niste taitei.
  14. Imi place sa pun frunzele verzi in ultimul moment in ciorba. Doar sa se opareasca. Asa nu isi pierd din vitamine si din calitatile gustative.

                    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Osul afumat de casa elibereaza prin fierbere , de obicei ,suficienta sare . Gustati si sarati doar daca mai este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu varza de Bruxelles