Ciorba de castraveti murati

de portiadelumina in Ciorbe, 20 Iun 2018 | 8856 vizualizari

 

Întâi de toate trebuie să vă reamintesc că îmi plac tare mult murăturile, iar castraveții de vară sunt la loc de cinste. Pentru care motiv, dând curs gândului că în copilărie ciorba de castraveți era nelipsită în meniul de post, dublând cu faptul că mirosul de mărar, dar și  faptul că zeama aia de ciorbă este atât de revenoasă și sănătoasă, am trecut la preparare, mai ales că săptămâna trecută pusesem și castraveți la murat. 
Nu dezvolt prea mult, dar trebuie să menționez faptul că ciorba de castraveți este o ciorbă acră, este sănătate curată, este plăcută la gust și inedită deopotrivă, este un fel de mâncare pe care-l recomand cu încredere chiar și celor care sunt reticenți în noutățile culinare, cu atât mai mult cu cât toate ingredientele sunt ușoare și lesne de găsit. 

 

INGREDIENTE

  • 8-10 castraveți murați de vară
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei gras (poate fi și capia)
  • 2 morcovi
  • 100 gr. măsline kalamata
  • 3-4 cartofi
  • 50 ml ulei (am folosit de măsline)
  • sare
  • mărar uscat și ierburi aromate
  • 100 gr. țelină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de castraveti murati:

Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume. 

Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul asemenea și le-am pus la călit în 50 ml de ulei dimpreună cu cartoul tăiat cubulețe. 

Am adăugat apa după călirea legumelor și, la jumătatea timpului de fierbere, am adăugat castraveții tăiați rondele, un pic mai târziu punând și măslinele. 

Am pus sarea doar după ce au clocotit 2-3 minute și castraveții cu măslinele, asta pentru că ele aveau oricum un procentaj de sare în ele, preîntâmpinând astfel o sărare prea mare. 

La final am adăugat mărar uscat și ierburi aromate.

Pentru cei ca mine, care preferă ciorba bine acrită, am adăugat la final și o cană din zeama castraveților (păstrată la frigider) în așa fel încât să iasă pe gustul păstrat încă din copilărie. 

Recomand ca ciorba să fie mâncată rece, eventual de la frigider, iar celor care le place, chiar cu mămăligă caldă.

În gândul că vă place preparatul meu vă doresc poftă bună și merg să-mi mai pun o porție că tare foame mi s-a făcut numai descriind ingredientele. 

TIPS-URI

1

Se poate adăuga iaurt în varianta care nu-i de post.

2

Cartofii pot fi înlocuiți cu paste, după gust și dorință.

3

Castraveții se adaugă mai târziu pentru o fierbere îndelungată (cât a cartofilor) îi face mai tari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

21.06.2018, 09:38

Trebuie sa o incerc!

portiadelumina 1

21.06.2018, 12:02

Dantes, încearcă, sigur n-ai să regreți.

portiadelumina 1

21.06.2018, 12:03

Laura, doar știi ce am vorbit la picnic, așa că m-am ținut de cuvânt.
Mie ciorba asta mi se pare de vis, am mâncat rece, de la frigider, de mi-a mers la suflet. Musai să o încerci, ai să mă pomenești toată viața, ba chiar și pe nurorile tale o să le surprinzi.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de spanac