Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza

de Merisor in Ciorbe, 23 Ian 2014 | 6694 vizualizari

 

Ce pot sa spun este ca a iesit o ciorba foarte buna si satioasa.
Si se serveste fara paine. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat, dezosat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 telina micuta
  • 4 linguri rosii pentru ciorba
  • 5 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 legatura patrunjel

Pentru galuste:

  • 4 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1/2 legatura marar
  • 1varf lingurita busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza:

Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa.

O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi  scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda(eu am pus 4 l de apa).

Curatam si tocam legumele cubulete si le vom adauga in ciorba cand aceasta atinge punctul de fierbere.

Adaugam o parte din sare, restul de sare o vom adauga spre sfarsit cand vom gusta ciorba pentru a ne da seama daca mai este nevoie, avand in vedere ca si ciolanul afumat este putin sarat, de asemeni si zeama de varza.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, adica se patrunt bine la testul cu furculita, adaugam zeama de varza, iar dupa 10 minute si rosiile.

Intre timp ne ocupam si de formarea galustelor.

Curatam, tocam si punem cartofii la fiert in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba pana cand incep sa se sfarame, exact ca pentru piure.

Inlaturam spuma care se formeaza pe parcurs, apoi dupa ce au fiert suficient, scurgem apa si pasam bine cartofii.

Tocam mararul marunt si il adaugam in cartofi.

Adaugam si busuioc uscat, ouale si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina pana se obtine o pasta mai tare. Gustam si mai adaugam putina sare, daca consideram ca mai trebuie.

Dupa ce au fiert si rosiile cam 10 minute incepem si scufundam in ciorba cate o lingura din compozitia de cartofi pana terminam compozitia.

Cand galustele incep sa se ridice la suprafata ciorbei, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Nu trebuie fierte prea mult galustele pentru ca se vor sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu carnati afumati