Ciorba de ciuperci pleurotus

de Corinuta in Ciorbe, 11 Iul 2014 | 8802 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de burta ever! :)) JOKE! Am gasit reteta asta demuuuuuuult, tare demult pe sait! Este un compromis in familia noastra: omul meu iubeste ciorba de burta, io burta nu mananc nici sa ma tai, dar cu asta am impacat si capra si varza! :)) De cand am venit in Germania, acum o fac prima data pentru ca aici nu prea gasesc pleurotus.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline (sau de care va place)
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1-2 foi de dafin
  • 400 g iaurt 1,5% grasime
  • 400 g smantana 24-30% grasime
  • 1 capatana mica usturoi sau 1/2 capatana mare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.


Ciupercile se spala si se scurg bine, apoi se feliaza. Se pun la fiert in apa clocotinda impreuna cu foile de dafin. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.


Se amestesca iaurtul cu smantana si cu usturoiul curatat si pisat. Se adauga cateva polonice de ciorba calda si se amesteca bine, apoi se toarna in oala peste ciorba.


Se serveste fierbinte cu un ardei iute.....da' iuteeee! :D Enjoy!


Daca o sa cititi sursa de inspiratie, o sa vedeti ca reteta a ajuns de la o Corina, in curtea alteia! :))


TIPS-URI

1

puteti adauga in smantana 3-4 galbenusuri de ou ca sa o puteti turna in ciorba fierbinte fara sa se branzeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:23

Cea mai minunata!

Carmen 1

07.04.2015, 01:15

o primesc si eu in curtea mea cu mare curiozitate, o voi face dupa Paste

mihaelar63 1

29.06.2019, 08:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post