Ciorba de curcan

de Steffy in Ciorbe, 18 Iul 2012 | 2573 vizualizari

 

M-am decis sa fac o ciorbita care sa nu cada greu la stomac si am ales carnea de curcan - bine digerata si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe inferioare de curcan
  • 2 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 250 ml bulion facut in casa
  • apa cat este necesara, pentru fierberea pulpelor
  • vegeta, cimbru, patrunjel dupa gust
  • 200 ml zeama de varza
  • 50 g fidelini Baneasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Spalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul.


Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam cubulete. Morcovii se pot da pe razatoare, cum va place mai mult. Ceapa o curatam si o taiem cat mai marunt.


Cand a fiert carnea pe jumatate, adaugam morcovii, cartofii, ceapa, cimbru si putina vegeta. Apa adaugam cat este necesara.


Cand se desprinde carnea de pe os, stim ca s-a fiert. Atunci adaugam fideaua si mai lasam sa fiarba 5 minute.


Pentru a fi ciorbita acrisoara, adaugam zeama de varza si mai lasam 5 minute la fiert. Se opreste, se pune patrunjel si se acopera.


Cand se serveste, se mai poate adauga patrunjel, dupa cum doriti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

19.07.2012, 16:14

vreau si eu

gaby_gabytza 1

19.07.2012, 16:15

saraca curca simona daca ar sti ea ce plan ai

alinutzika 1

19.07.2012, 17:13

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean